Marta Jaakson • 6. jaanuar 2014 kell 13:29

Mägi: veerand elanikkonnast soetab uuel aastal uue auto

Alanud aasta jooksul soetab endale sõiduki 22 protsenti elanikkonnast, kommenteeris Amserv Grupi AS tegevdirektor Mart Mägi Emori uuringut.

„Autojuhtidest plaanib uue auto osta 25 protsenti ja elanikkonnast 22 protsenti, selgus Emori uuringust,“ ütles Mägi.

Ta märkis, et AMTELI teade, et võrdluses 2012. aastaga tõusis eelmisel aastal uute sõiduautode müük 4% võrra ja tarbesõidukite müük koguni 8%, ja see oli oodatud. „On meeldiv tõdeda, et 2013 olid numbrid jätkuvalt kerges kasvus,“ ütles ta.

Mägi rääkis, et detsembri lõpus tehtud Emori uuring näitab, et järgmisel aastal on oodata veel paremaid kasvunumbreid. See, et eestlased eelistavad aga jätkuvalt kasutatud autosid, on Mägi hinnangul tugevasti seotud sissetulekutega.

Samuti tunnevad inimesed rohkem huvi erinevate kütuseliikide vastu, et soetada ökonoomsem auto.

Auto vahetamise põhjustena tõi Mägi välja, et inimeste autopark on vananenud ning kuna vanade autodega kaasnevad ka suuremad remondi- ja ülalpidamiskulutused, on uue auto ost pigem sääst kui lisakulutus.

Hetkel kuum