Piret Reiljan • 27. juuni 2014 kell 14:46

"Küllap oli üks eesmärk mulle haiget teha"

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ütles, et ei saa ilmselt kunagi teada, mida täpselt taotlesid inimesed, kes ta Autorollo vaidlusse tõmbasid, kuid küllap oli nende üks eesmärk talle inimlikult võimalikult palju haiget teha.

Minister ütles ka seda, et tema abikaasa Rain Rosimannus kindlasti kohtuotsusega ei lepi. 

Järgneb Keit Pentus-Rosimannuse kommentaar Autorollo tänasele kohtuotsusele:

"Kohus kinnitas täna selle, mida ma olen poolteist aastat kõigile avalikult rääkinud - mul ei ole isa kunagise firma ja selle kurva saatusega seost. Olen oma isale ja tema ettevõtmistele alati head soovinud ja pöialt hoidnud, aga mul ei ole olnud kunagi võimalik vastutada nende otsuste ja valikute eest, mida minu isa või ükskõik kes teine täiskasvanud ja iseseisev inimene teinud on. Mul on väga kahju, et isa elutööks olnud ettevõtmine lõpetas pankrotiga ja et selle käigus said haiget seal töötanud inimesed, aga mul ei ole teiste inimeste tegemistes vastutust.

Muidugi on mul mind puudutanud tänase kohtuotsuse üle hea meel ennekõike oma isa ja ema pärast, kes elasid tõsiselt läbi, et isa firma majanduskriisi ajal tabanud ärilist ebaõnne ta oma tütre vastu alatute inimeste poolt ära kasutati. Olen väga tänulik kõigile nendele sõpradele ja inimestele, kes on mu jaoks viimaste keeruliste aastate jooksul toeks olnud. Nende kaasaelamine on tähendanud mulle palju ja on aidanud keerulisest ajast oluliselt tugevamana välja tulla.

Mu abikaasa on juba ka avalikult teada andnud, et ta ei kavatse mingil juhul leppida avaliku pooleteistaastase survestamise järel tema suhtes tehtud erakordselt ebaõiglase, õiguslikult mõistetamatu otsusega ja ma pean tema seisukohta ainuõigeks. Rain jätkab vaidlust õiglase otsuse nimel ja ma kavatsen teda selles igati toetada. Olen kindel, et jätkuva tsiviilvaidluse lõpptulemusena saab ka minu abikaasat puudutav otsus olema samasugune, nagu täna tehtud mind puudutanud otsus. Mõistagi soovin talle edu tõe jalule seadmisel!

Lõpetuseks. Ma ei saa ilmselt kunagi teada, mida täpselt taotlesid need inimesed, kes mind alusetult sellesse vaidlusse tõmbasid. Küllap oli üks nende eesmärke mulle inimlikult võimalikult palju haiget teha ja vaadata, kaua üks naisterahvas sellisele kahtlemata raskele survele vastu peab. Ainult et vastupidiselt nende eesmärgile ei ole kogu see protsess mind murdnud või teinud mind nõrgemaks, vaid palju tugevamaks. Kes teab, mille eest neile lõpuks tänu võlgnen."

Hetkel kuum