Äripäeva valimispäevik • 27. jaanuar 2015 kell 6:45

Kastreeritud rüütel

ÄP valimispäevik  Foto: Anti Veermaa

Mida teeb rüütel, kui ta on hakkama saanud autu teoga? Oleneb kultuuriruumist. Ühes kutsutaks ta kahevõitlusele ja saadetaks teise ilma, mõnes teises kultuuris oleks tema valik harakiri.

Arvestades, et keskerakondlane Viktor Vassiljev on Püha Peaingli Miikaeli Rahvusvahelise Rüütliordu Eesti Suurprioraadi rajaja, võiks tema suhtes kehtida kõrgemad eetikastandardid kui keskmisele parteilasele.  Seni oleme kuulnud hädist vabandamist ja sedagi ehk pigem partei survel kui iseenese tarkusest. Mida arvab suurprioraat, pole samuti teada. Kaitseväe juhataja Riho Terras astus mäletatavasti pärast piinlikke kostüümidraamasid templirüütlite hulgast välja, Vassiljev aga pole mõõga ja mantli loovutamisest teatanud.

Üldiselt võiks vastutustundetute meestega lapsi saanud naiste steriliseerimise nõue kaasa tuua poliitilise kastratsiooni, mille hirmus oleks tark lavalt pageda pikemaks ajaks. Nurka pissinud riigikogu liikmest Viktor Niitsoost pole pärast seda kuulsusetut tegu enam keegi midagi kuulnud. Toomas Vilosius kadus poliitiliselt areenilt pärast seda, kui võttis avalikkusele genitaalsetes detailides aidsi vältimist õpetada. Kõik, mida ta poliitikuna pärast seda oleks öelnud, oleks ajendanud küsima, kuhu on mehel tark midagi toppida ja kuhu mitte.

Vassiljevit tõenäoliselt Niitsoo ja Vilosiuse saatus ei oota, sest tegemist on Peeter Võsa mõõtu klouniga, kellel tõsiseltvõetavuse mõõde avalikus ruumis puudub. Kohalikel valimistel Keskerakonnale üle 4000 hääle toonud Vassiljev kandideerib riigikokku üldnimekirja 45. numbrina. 

Hetkel kuum