Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Üksi tipus

  Ettevõtte tipus võib ennast üksikuna tunda, sest juhatuse esimehele ei kipu keegi kriitikat välja purskama, kirjutab Uus Maa partner ja juht Jaanus Laugus.

  Siiski hindan kõrgelt konstruktiivset tagasisidet ja inimesi, kes meie edukuse nimel kaasa mõtlevad. Pigem kogun enda ümber inimesed, kes käivad mulle julgelt välja oma mõtted, on need siis negatiivsed või positiivsed. Selliste inimestega ettevõtet arendataksegi.
  Ajaga on mulle kasvanud paks nahk, seega pole avaliku negatiivse tagasiside saamisega probleemi. Siiski, ise järgin üldises plaanis reeglit, et negatiivne tagasiside nelja silma all ja positiivne avalikult. Lisaks veel isiklik tunnustus.
  Mulle meeldib olla oma ettevõtte inimeste murede ja rõõmudega kursis. Pole asja, mida ma ei tahaks kuulda, kui tegemist on ettevõtte töist perekonda puudutava teemaga.
  Mulle meeldib, et mure korral tullakse mu juurde. Kui olen kontoris, siis toa uks on mul alati lahti. Samas, kui teemat oleks pidanud oma otsese ülemusega või teise juhiga arutama, siis tihtilugu suunan inimese edasi.
  Julgus tunnustada head tööd
  Meie organisatsioonikultuur on läbipaitsev. Väldime isiklikke hinnanguid, püüame hinnata pragmaatiliselt inimese panust ettevõttesse ja klienditeeninduses. Kui näeme, et inimesel on mured, ta on hajevil, siis kindlasti juhid reageerivad kohe ning tegelevad nendega, kellel raskusi. Tagasisidet annab neljasilmavestlustega otsene ülemus. Püüame raskemad teemad pigem lahendada personaalselt ning positiivsed ja rõõmustavad teemad viime rohkem publiku ette.
  Tagasiside andmisel keskendume positiivsele. Siiski, kui inimene ei saa hakkama, siis kindlasti ei ignoreeri olukorda, vaid tegeleme sirgeseljaliselt. Siin aitab meid jällegi ettevõtte läbipaistvus. Kõik ettevõtte kaubamärgi all tegutsevad isikud teavad hästi, mida ettevõttes kõrgelt hinnatakse ning millest tekivad mured. Kuna standardid on kindlad ja kõigile kehtivad, siis raskustes olev isik juba teab ette, et teda ootab ees vestlus juhiga ning võib-olla n-ö järeleaitamistunnid.
  Inimeste isiksusi me ei standardiseeri. Ehk siis igaüks võib olla just selline inimtüüp, nagu ta soovib. Keskendume tagasisides töistele tegevustele, mitte niivõrd isiksustele. Püüame parimaid töötajaid tuua eeskujuks, et oleks positiivseid eeskujusid ja kellelt malli võtta.
  Me ei häbene tunnustada inimesi. Pigem tunnustame rohkem kui vähem. Tunnustame hea sõna ja esiletõstmisega.
  Kirja pandud intervjuu põhjal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
USA aktsiaturg trimmis kolmapäevast hüpet veidi väiksemaks
Kui kolmapäeval rallis USA aktsiaturg oodatust madalama inflatsiooninumbri toel viimase kolme kuu uuele tipule, siis neljapäeval sulgus turg esialgse suure tõusu järel väikeses miinuses.
Kui kolmapäeval rallis USA aktsiaturg oodatust madalama inflatsiooninumbri toel viimase kolme kuu uuele tipule, siis neljapäeval sulgus turg esialgse suure tõusu järel väikeses miinuses.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Rahasadu! Graanul Investi omanikud võtsid kümneid miljoneid dividende "See oli osa tehingust"
Graanul Invest maksis läinud aastal dividendideks 45 miljonit eurot, kopsakas omanikutulu on Eesti ettevõtluses läbi aegade üks heldemaid.
Graanul Invest maksis läinud aastal dividendideks 45 miljonit eurot, kopsakas omanikutulu on Eesti ettevõtluses läbi aegade üks heldemaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.