• Jaga lugu:

  Kuidas eneseabi mutta tampida

  Rivo SarapikFoto: Andras Kralla

  Täna saab jälle ilkuda eneseabi ja esoteerika üle: uudistes libisevad ühe pealkirja alla kokku päriselt vajalik eneseabi ning meelelahutus, mida tihti esoteerika sildi all müüakse, kirjutab toimetaja Rivo Sarapik.

  See tundub norimisena sõnade pärast, kuid on märksa kahjulikum, sest toidab klišeesid. Eneseabi nimelt võiks olla kõige parem abi inimesele üldse. See näitab, et inimene on adekvaatne, endaga kontaktis ning julgeb, suudab ja tahab ise vajaduse korral kedagi appi hõigata. Olgu selleks psühholoog, psühhiaater või mõni muu nõustaja. Seda enam, et pea pooled puutuvad elu jooksul kokku mõne vaimse tervise lahendamist vajava küsimuse ehk psüühikahäirega, lisaks on levinud läbipõlemine juba kooliajast ja depressioon on levinuim töövõimetuse põhjustaja.
   
  Luumurruga soovitatakse pöörduda kirurgi poole, kuid vaimse tervise hädaga tihti lihtsalt rõõmsam olla. Enamik ei oska midagi peale hakata ei iseenda ega kaaslasega (kodus, tööl või sõpruskonnas), kellel on midagi „peas“ katki. Seda poolt väärtustatakse alles liiga vähe: kui keha aitab liikuda, siis vaimne tervis paneb liikuma. See aitab olla, luua, panustada ning edasi viia. See vajab vahel peale tähelepanu  ka abi, nagu füüsiline keha saab spordisaalis juhiseid treenerilt.
  Kus siis jookseb piir meelelahutuse ja tõelise abi vahel? Raske öelda, sest inimesi aitavad eri  asjad. Nagu kolleeg tabavalt märkis, siis aknalaual istuv budakuju võib sellest möödumisel tuletada meelde mõne harjutuse, mida vaja teha meelerahu ning tasakaalu hoidmiseks. Rahul nii kasutaja kui müüja ehk turg toimis.
  Tõsi, šarlatane leidub eneseabigi vallas – mis äri või trend parasjagu müüb, sellelt püütakse teenida. Ent nii on igas valdkonnas ja küsitavalt käitujad esindavad ikka iseend, mitte kogu nähtust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.