• Jaga lugu:

  Keskerakond, jätke kriminaalne kingitus endale!

  Koit BrinkmannFoto: Erik Prozes

  Keskerakonna Narva piirkond tegi Eesti Vabariigile ülimalt küünilise kingituse, kirjutab ajakirjanik Koit Brinkmann.

  Keskerakonna Narva piirkonna üks liidritest Aleksei Voronov ütles venekeelsele Delfile, et erakonna sajaliikmeline valimisnimekiri piirilinnas on kingitus Eesti Vabariigile sajandaks sünnipäevaks. Kehvemat kingitust, mida ehib kriminaalse minevikuga kohalik autoriteet Aleksandr Moissejev, annab välja mõelda.
  Viimastel päevadel sai järjekordselt kinnitust tõsiasi, et Narva keskerakondlaste jaoks on erakonna kaubamärk kasutusel kõigest frantsiisina ning peakontorist tulevatele mõistuse häältele lihtsalt vilistatakse, kui need ei lähe kokku kohaliku klanni plaanidega.
   
  Erakonna Narva piirkonna esimees on Yana Toom, kes oli paraku kohalike kõrval nagu teiselt planeedilt küsimuses, kas kriminaalse minevikuga inimene sobib Keskerakonna nimekirja. Toomi arvates ei sobi, sest sellega kaasnev mainekahju on liiga suur. Ei andnud Toomi argumentidele erilist kaalu juurde ka Keskerakonna peasekretäri Mihhail Korbi kaasasolemine teisipäeval toimunud Narva piirkonna juhatuse koosolekul. Enamus kohalolnutest toetas politseiametnikule pistise pakkumise eest vangis istunud Moissejevi valimisnimekirja lisamist.  
  Keskerakonna kohalikud juhtfiguurid näitasid sellega, mis on nende jaoks olulisem, kui kaalukausil on erakonna maine ja kamraad, kellega on ammusest ajast mitu puuda soola ära söödud.
  Moissejev ja kohalikud võimukandjad on nagu aastate jooksul eri huvidest ja skeemidest kokku kasvanud ja pikaks veninud seeneniidistik. Pahatihti on need huvid ja skeemid olnud hämarad linnaraha ja -vara kantimised või mõjuvõimu kuritarvitamised. Unustada ei maksa ka lihtsalt sõprussuhteid. Siit koorubki vastus, miks Keskerakonna maine ei ole Narvas sealsetele erakonna juhtidele oluline. 
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhtimine avalikus sektoris meenutab absurdiklassikat
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Olerex ostab Baltcapilt Läti tanklaketi
Eesti kütusemüüja Olerex laieneb Lätti ja ostab seal Baltcapile kuuluva kütusemüüja KOOL Latvija ühes selle 10 tanklaga.
Eesti kütusemüüja Olerex laieneb Lätti ja ostab seal Baltcapile kuuluva kütusemüüja KOOL Latvija ühes selle 10 tanklaga.
AstraZeneca juht: me tõstame vaktsiini hinda
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.