• Jaga lugu:

  Silmakirjalik peaminister

  Mari MetsFoto: Andras Kralla

  Peaminister Jüri Ratas paistab järgivat põhimõtet, et mis on lubatud Tallinnas, pole lubatud Tartus, nõudes Reformierakonna-Tartus kiirreageerimist sellele, mille kohta pigistab Keskerakonna-Tallinnas silma kinni, leiab ajakirjanik Mari Mets.

  Eile pidas kaitsepolitsei kinni kaks Tartu abilinnapead, kellele prokuratuur esitas eraldiseisvad korruptsioonikahtlustused. Üks on keskerakondlane Artjom Suvorov ja teine reformierakondlane Valvo Semilarski.
  Peaminister Ratas tõttas kiirelt nõudma Reformierakonna juhitud Tartu abilinnapeade tagasiastumist korruptsioonikahtlusega esialgse kinnipidamise tõttu.
  "Selge on see, et kedagi ei tohi enne kohtuotsust süüdi mõista, kuid esitatud kahtlustused on piisavalt tõsised, et neile üheselt reageerida. Mõlemal mehel tuleb lahkuda abilinnapea kohalt ning anda selged vastused esitatud kahtlustustele ja küsimustele. Samamoodi ootan Tartu linnavalitsuselt igakülgset koostööd kaitsepolitsei ja prokuratuuriga," kirjutas Ratas erakonnakaaslastele saadetud kirjas.
  Tallinnas teised kombed
  Tallinnas aga astus Kesklinna vanema ametit pidanud keskerakondlane Alar Nääme ametist tagasi alles siis, kui jäi tänavu jaanuaris lõplikult süüdi linna raha omastamises. Nääme lasi enda juhitud linnaosavalitsusel maksta kinni oma isikliku valimiskampaania üritused Valgas.
  Ometigi olid juba aasta varem süüdistuse saanud Nääme tagasiastumist nõudnud Tallinna volikogu teiste erakondade esindajad, märkides, et tema jätkamine linnaosavanemana mitte ainult ei kahjusta Tallinna mainet, vaid demoraliseerib kogu linnaosavalitsuse ausate ametnike tööd ning on vastuolus hea juhtimistavaga. Ei kippu ega kõppu – Nääme jäi.
  Samuti ei pidanud peaminister Ratas kevadel vajalikuks Äripäeva küsimuste peale kommenteerida Tallinna linna hämaraid miljonilepinguid varjatud Küprose offshore-omanikuga firmaga Signaal TM, sest see on ikkagi linna asi. Ratas soovitas pöörduda küsimusega Tallinna linnavalitsuse poole, et see oma partneri varjatud omaniku välja selgitaks, kuid vastuseid ei tulnud sealtki.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.