15. september 2014
Jaga lugu:

Kuulge, mehed

Kunagised majandusministrid Juhan Parts ja Meelis Atonen ei käitu ei riigimeestena.

Atonen süüdistas eile ERRis Palot plaanis hanke väljakuulutamisega lihtsalt aega viita ja mängida trumbid kätte Saaremaa Laevakompaniile. Sellised väited vajavad tõestamist. Mina ei tea, kas Palol on selline plaan või ei ole, aga kui ma väidaksin, et on, siis ma peaksin elementaarseks, et ma põhjendan, miks ma nii väidan. Üks võimalik põhjendus oleks, et Vjatšeslav Leedo rahakotist liigub summasid näiteks sotsiaaldemokraatide kaukasse. Või on sotsiaaldemokraatidel Leedoga mingeid muid valgustkartvaid sidemeid. Midagi säärast Atonen väita ei julge.

Eelmine majandusminister Juhan Parts on mitu korda mõista andnud, et ega see Palo ikka majandusest midagi ei taipa, praamiliiklusest iseäranis mitte. Et ta ei saa aru ja hämab, küll pole tal argumentatsiooni ja küll pole arvutusi.

Mina jälle ei saa aru, miks need Parts ja Atonen ise seda parvlaevaliikluse asja korda ei ajanud, kui nad nii kõvad mehed on, nii ägedalt matsu jagavad ja üleüldse Palost nii kõvasti üle on. Mäletatavasti sai Atonen ministriametist lahti just suutmatuse pärast reformida sedasama parvlaevaliiklust. Tema järel asus majandusministriks Andrus Ansip, kes teemat eriti ei torkinud. Savisaar jõudis kah vahepeal minister olla. Leedost ei saanud jagu keegi.

Normaalne oleks, et Atonen ja Parts toetaksid Palo parvlaevaliikluse ümberkorraldamisel, mitte ei tümitaks. Muidu jääb vägisi mulje, et nad tahavad oma ebaõnnestumised Palo kaela nuhelda.

Autor: Vilja Kiisler, Vilja Kiisler

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt