Juhan Lang • 22. aprill 2015
Jaga lugu:

Warren Buffett põgenes uppuvalt Briti laevalt

Warren Buffett.  Foto: EPA

Miljardärist börsilegend Warren Buffett müüs kuu aega enne Suurbritannia kaubandusketi Tesco rekordhalbade tulemuste avaldamist enamiku oma osalusest.

Tesco teatas täna 9,6 miljardi dollari suurusest aastakahjumist. Veel aasta varem oli börsifirma kasum 3,4 miljardit dollarit. Ettevõtte aktsia kukkus mullu pea 50%, kuid on tänavu taas suuna üles võtnud, sest investorid panustavad uue juhtkonna edule. Buffett optimistide ridadesse ei kuulu.

Factseti andmetel vähendas tema investeerimisfirma Berkshire Hathaway oma osalust Tescos 75% võrra. Mullu sai vanameister Tesco aktsiat hoides valusalt kõrvetada ja kaotas vaid ühe kuuga 700 miljonit dollarit.

Ühendkuningriigi suurimal supermarketite firmal on tulnud ettevõtte väärtusest maha kanda enam kui 10 miljardit dollarit ja poode sulgeda. Samuti astuvad kaubandushiiule kandadele odavmüügiketid ning mullu andis aktsiale kõva löögi raamatupidamisskandaal.

Tesco aktsia on täna Londoni börsil langenud 1,96%.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum