Birjo Must • 18. juuni 2015 kell 9:00

Stockmann müüb raamatuäri Bonnierile

Stockmann kavatseb keskenduda rõivakaupade ärile.   Foto: EPA

Soome jaemüüja Stockmann teatas börsile, et müüb oma raamatupoodide äri Rootsi meediagrupile Bonnier, millele kuulub ka Äripäev.

Stockmanni kinnitusel jätkab firma oma senist strateegiat ja keskendub rohkem rõivaste, kosmeetika, toidu- ja kodukaupade müügile. Raamatupoodide äri nimega Akadeemiline Raamatupood jätkab Stockmanni kaubamajades tegevust rentnikuna.

Plaanitav müügitehing hõlmab nii raamatupoodide tegevust, veebipoodi kui ka äriga seotud personali. Raamatupoed jätkavad oma senist tegevust ja tehing peaks jõudma lõpule tänavu 1. oktoobril. Seetõttu ei tohiks see avaldada märkimisväärset mõju Stockmanni selle aasta majandustulemustele.

„Stockmannile oli oluline leida uus omanik, kes arendab äri pikaajalise perspektiiviga ja suudab jätkata raamatupoodide tegevusega Stockmanni kaubamajades. Olen kindel, et raamatuäril on parimad võimalused tugevdada oma tegevust koos Bonnier Booksiga,“ rääkis Stockmanni juht Per Thelin.

Bonnier Booksi juhi Jacob Dalborgi sõnul on Soome pikas perspektiivis firma jaoks oluline turg ning Bonnier tahab sealsel raamatuäri turul areneda ning laieneda.

Akadeemilise Raamatupoe käive oli mullu 40,6 miljonit eurot, mis moodustas Stockmanni jaekäibest 4%.

Bonnier Books on üks Euroopa suurimaid raamatukirjastajaid ilukirjanduse ja ka muu kirjanduse vallas. Firma tegutseb Soomes, Rootsis, Norras, Inglismaal, Saksamaal, Poolas ja Prantsusmaal.

Hetkel kuum