Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Optimism turgudel taastus

  Hiina šokk laabus ja optismis turgudel taastus.Foto: Reuters

  Jüaani devalveerimisest tingitud turgude närvilisus laabus reedel ja investorid seadsid oma fookuse majandusele ja potentsiaalsele intressimäärade tõstmisele.

  Hiina Keskpank devalveeris eelmise nädala keskel kaks korda jüaani, mis vallandas turgudel minipaanika. Kagu-Aasia riikide valuutad hakkasid kukkuma ning puutumata ei jäänud ka USA- ja Euroopa aktsiaturud, mis langesid mitu protsenti. Nädala lõpuks olukord ahtus.
   „Majandusandmed on oodatust veidi paremad ja inimesed ei muretse enam Hiina pärast,“ ütles investeerimisfirma Voya Investment Managementi strateeg Paul Zemsky reedel. „USA tööstustoodangu ja jaemüügi andmed olid prognoositust selgelt paremad. Turg on pärast Hiina üllatust jalad alla saanud.“
  Reedel ilmunud USA majandusandmed näitasid, et tööstustoodang paraneb ja jaemüük kasvab.
  Standard & Poor’s 500 indeks tõusis reedel 0,4 protsenti 2091 punktini. Kokkuvõttes lõpetas indeks nädala 0,7protsendilise tõusuga. Dow Jones lisas nädala lõikes 0,5 protsenti ja lõpetas reedel 17 477 punktil.
  Aasia turud alustasid selle nädala esmaspäeva samuti tõusuga, sest USA aktsiad näitasid reedel head minekut. Jaapani turg oli tõusuteel, sest majandus kahanes 1,6 protsenti, mis oli oodatust vähem. Jaapani Topix indeks kallines uudiste järel 0,3 protsenti. MSCI Aasia-Okeaania indeks kallines 0,1 protsenti 138,43 punktini.
  Ka Euroopa aktsiad tõusid – Euro Stoxx 50 kallines hommikul 0,5 protsendi võrra 3511 punktini. Eelmisel nädalal olid Euroopa aktsiaturud languses, sest kardeti, et jüaani devalveerimine mõjub Euroopa ekspordile halvasti. Suurimate kukkujate seas olid Saksamaa ja Prantsusmaa indeksid.
  Aasia valuutad tegid jüaani devalveerimise tõttu siiski suurima nädalase languse alates 2011. aastast.
  Nafta langes seitsmendat nädalat järjest. WTI ja Brent odavnesid mõlemad reedel 0,4 protsenti. Täna hommikul pole hind märkimisväärselt muutunud. WTI hind on 41,96 dollarit barrelist ning Brent maksab 48,63 dollarit barrelist. Kuld on esmaspäeva hommikul tõusnud 0,4 protsenti 1117 dollarini untsist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
USA aktsiaturg trimmis kolmapäevast hüpet veidi väiksemaks
Kui kolmapäeval rallis USA aktsiaturg oodatust madalama inflatsiooninumbri toel viimase kolme kuu uuele tipule, siis neljapäeval sulgus turg esialgse suure tõusu järel väikeses miinuses.
Kui kolmapäeval rallis USA aktsiaturg oodatust madalama inflatsiooninumbri toel viimase kolme kuu uuele tipule, siis neljapäeval sulgus turg esialgse suure tõusu järel väikeses miinuses.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Rahasadu! Graanul Investi omanikud võtsid kümneid miljoneid dividende "See oli osa tehingust"
Graanul Invest maksis läinud aastal dividendideks 45 miljonit eurot, kopsakas omanikutulu on Eesti ettevõtluses läbi aegade üks heldemaid.
Graanul Invest maksis läinud aastal dividendideks 45 miljonit eurot, kopsakas omanikutulu on Eesti ettevõtluses läbi aegade üks heldemaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.