Mait Kraun • 25. august 2015 kell 8:00

Välkkauplejad teenisid eile ajaloolisi kasumeid

Virtu Financiali kauplejad.  Foto: Reuters

Välkkauplemisega tegelev ettevõte Virtu Financial teatas, et esmaspäev oli ettevõtte ajaloo kõige kasumlikum. Ka teistel taolistel ettevõtetel läks eile hästi, vahendab Wall Street Journal.

„Meie ettevõte on just sellise turu jaoks loodud,“ ütles Virtu tegevjuht Douglas Cifu.

Virtu ja teised välkkauplemisega tegelevad ettevõtted teenisid eile suuri kasumeid. Mure Hiina majanduse pärast pani turud suurelt kõikuma ning kauplemisfirmad kasutasid volatiilsust ja kauplemismahte enda kasuks ära.

USA aktsiaturg kukkus päeva alguses järsult. Päeva keskel olid suuremad indeksid mõnevõrra taastunud. Dow Jones tegi päeva lõpuks siiski nelja aasta suurima languse ja kukkus 3,6 protsenti.

„Need on sellised päevad, mille nimel me kõik siin töötame,“ ütles Volant Tradingu tegevjuht ja kaasasutaja Brian Donnelly. „Tõenäoliselt on see parim päev alates 2010. aastast, mil turgudel toimus järsk lühiajaline langus, millest taastuti kiiresti.“

Ettevõtted, mis loovad turgu, teenivad tavaliselt ebakindlal turul suuremaid kasumeid. Nad teevad samal ajal nii müügi- kui ka ostupakkumisi võlakirjadele, valuutadele ja futuuridele ja loodavad hinnavahest kasumit saada.

Sellised ettevõtted on investorite seas poleemikat tekitanud ja nad on pidevalt regulaatorite uurimise all. Arvatakse, et neil on ebaaus eelis turgudel. Välkkauplemisega tegelevaid firmasid on erinevaid, aga tavaliselt kasutavad nad kiire ühendusega andmesidet ja algoritme, et kaubelda omaenda rahaga automaatselt. Viimasel kümnendil on välkkauplemisega tegelevad firmad tublisti kasvanud.

Hetkel kuum