Rainer Saad • 18. detsember 2015 kell 13:04

Tallinki aktsiaga tehti aastate suurim tehing

Tallinki laev Tallinna sadamas.  Foto: Raul Mee

Täna lõuna paiku vahetas omanikku korraga 13,5 miljonit Tallinki aktsiat, mis on aastate suurim tehing laevafirma aktsiatega.

Tehing tehti 13,5 miljoni aktsiaga, hinnaga 0,74 eurot aktsia. Tehingu kirjeldusse oli märgitud „XGRT“, mis tähendab, et tegemist oli juba varem kokku lepitud tehinguga ning see konkreetne tehing aktsia hinnale mingit mõju ei avaldanud.

Tallinki aktsia läks lõuna paiku küll 3 protsenti miinusesse, kuna mõni investor võis arvata, et tegu oli hetkehinna juures tehtava tehinguga. „Tänase päevasisese languse taga Tallinki aktsias oli tõenäoliselt turu reaktsioon plokktehingule, mille puhul vahetas omanikku 13 500 000 aktsiat hinnaga 0,74 eurot. Kuivõrd tehingu hind oli oluliselt viimasest turuhinnast madalam, siis sellele reageeris turg esmalt müügihuviga, mis tõi kaasa aktsia hinna languse. Hiljem ostuhuvi taastus ja aktsia sulgus eilsega võrreldes 1,09% madalamal,“ ütles LHV Panga maakler Sander Pikkel.                                        

Tallinki aktsia sulgus 0,816 eurol ehk 1,09% madalamal võrreldes neljapäevase sulgemishinnaga.

 

Hetkel kuum