Mait Kraun • 17 veebruar 2016

BofAML: turgude arvates on majanduslanguse tõenäosus 50%

Bank of America.  Foto: Bloomberg

Bank of America Merrill Lynchi (BofAML) teatel on turud arvestanud, et USA majanduslanguse tõenäosus on järgmise 12 kuu jooksul 50 protsenti, vahendab CNBC.

„Meie arvates on hirm põhinäitajaid võitmas. Aga põhinäitajad on aktsiaturugudel tunduvalt halvemad kui terve majanduse puhul,“ kommenteeris pank. Nende sõnul on sellel aastal USA majanduslanguse tõenäosus 25 protsenti.

Lisaks sellele vähendas pank oma ootusi USA Keskpanga intressimäärade tõstmise osas. „Järk-järguline tähendab nüüd meie meelest pigem seda, et intresse tõstetakse kaks korda, mitte kolm või neli korda.“

BofAML ennustab, et USA dollar jõuab euroga selle aasta lõpuks pariteeti. Dollari ja jeeni kurss peaks aasta lõpuks langema aga 110 jeenini. 10-aastaste võlakirjade tootluse aastalõpu prognoosi vähendati 2,65 protsendilt 2 protsendini.

USA aktsiaturud on sellel aastal langenud, sest järjest enam kardetakse, et USA satub majanduslangusesse. Lisaks sellele on muret tekitanud ka nafta hinnalangus ja globaalse majanduse aeglustumine.

BofAML lisas, et intressimäärade tõstmise peatamise või vähendamise tõenäosus on USAs sellel aastal 40 protsenti. „Kahjuks on tõenäoline, et Föderaalreserv annab alla, kui riskid majanduskasvule ja finantsstabiilsusele kasvavad.“

Hetkel kuum