Pille Ivask • 3. november 2016 kell 5:57

Credit Suisse üllatas

Credit Suisse  Foto: EPA

Credit Suisse’i tulemused tulid analüütikutele üllatusena, kuna pank teatas, et teenis kolmandas kvartalis kasumit.

Pank teenis kolmandas kvartalis 41 miljonit Šveitsi franki kasumit, möödunud aastal samal ajal ulatusid kasuminumbrid 779 miljoni juurde. Analüütikud olid prognoosinud aga, et pank teatab 150 miljoni frangi suurusest kahjumist.

Credit Suisse’i restruktureerimiskulud neljandas kvartalis olid 145 miljonit franki.

Euroopa suurpangad on surve all kulusid vähendada, kuna pankade kasum langeb madalate intressimäärade tõttu. Oma osa mängivad ka regulatiivsed muudatused, mis teevad pankade jaoks olukorra veel keerulisemaks.

Panga juht Tidjane Thiam on teatanud, et kulude kärpimise nimel vähendab pank töökohtade arvu, riskiga kaalutud varadega tegelemist ning on võtnud suunaks pigem rikaste rahaliste küsimustega tegelemise.

Suurte probleemide tõttu on Credit Suisse’i turuväärtus selle aastaga langenud 39% võrra. Deutsche Bank, kes ägab samuti raskuste all, on kaotanud aga 45% oma väärtusest.

Hetkel kuum