Mait Kraun • 24. november 2016 kell 20:39

Börs: tugev dollar survestab arenevaid turge

New Yorgi börs  Foto: EPA

Dollari tugevus survestas arenevate turgude aktsiaid, sest intressimäärade tõstmise tõenäosus kasvab. Euroopa aktsiaturud aga tõusid, sest tervishoiufirmad kallinesid, vahendab Bloomberg.

Arenevate riikide aktsiaturud Brasiiliast Indoneesiani jätkasid täna langust. Türgi liir ja India ruupia jõudsid dollari suhtes rekordmadalale tasemele, Filipiinide peeso jõudis nõrgima tasemeni alates finantskriisist. USA aktsiaturud olid täna tänupühade tõttu suletud. Futuuridturgudel toimub kauplemine aga jätkuvalt ning S&P 500 indeksi futuurid kallinesid. Vase hind tegi järsu tõusu ning on tegemas viimase kümnendi parimat kuud. Kulla hinnalangust süvenes.

USA majandusandmed on olnud head ning spekuleeritakse, et presidendivalimised võitnud Donald Trumpi plaan lükkab majandusele hoo sisse. Tõenäosus, et Föderaalreserv detsembris intresse tõstab, läheneb 100protsendile. Järgmise aasta juunikuise intresside tõusu tõenäosus on aga juba 60 protsenti, selgub Bloombergi andmetest.

MSCI arenevate turgude indeks langes 0,5 protsenti – tegemist oli teise languspäevaga järjest. S&P 500 futuurid tõusid aga 0,2 protsenti 2206 punktini ning Stoxx Europe 600 lisas täna 0,3 protsenti.

Nafta hind muutus vähe, aga kullaunts odavnes viimase 9 kuu madalaima tasemeni. Tsingi hind jõudis viimase kaheksa aasta tippu.

Hetkel kuum