• Jaga lugu:

  Börs: tugev dollar survestab arenevaid turge

  New Yorgi börsFoto: EPA

  Dollari tugevus survestas arenevate turgude aktsiaid, sest intressimäärade tõstmise tõenäosus kasvab. Euroopa aktsiaturud aga tõusid, sest tervishoiufirmad kallinesid, vahendab Bloomberg.

  Arenevate riikide aktsiaturud Brasiiliast Indoneesiani jätkasid täna langust. Türgi liir ja India ruupia jõudsid dollari suhtes rekordmadalale tasemele, Filipiinide peeso jõudis nõrgima tasemeni alates finantskriisist. USA aktsiaturud olid täna tänupühade tõttu suletud. Futuuridturgudel toimub kauplemine aga jätkuvalt ning S&P 500 indeksi futuurid kallinesid. Vase hind tegi järsu tõusu ning on tegemas viimase kümnendi parimat kuud. Kulla hinnalangust süvenes.
  USA majandusandmed on olnud head ning spekuleeritakse, et presidendivalimised võitnud Donald Trumpi plaan lükkab majandusele hoo sisse. Tõenäosus, et Föderaalreserv detsembris intresse tõstab, läheneb 100protsendile. Järgmise aasta juunikuise intresside tõusu tõenäosus on aga juba 60 protsenti, selgub Bloombergi andmetest.
  MSCI arenevate turgude indeks langes 0,5 protsenti – tegemist oli teise languspäevaga järjest. S&P 500 futuurid tõusid aga 0,2 protsenti 2206 punktini ning Stoxx Europe 600 lisas täna 0,3 protsenti.
  Nafta hind muutus vähe, aga kullaunts odavnes viimase 9 kuu madalaima tasemeni. Tsingi hind jõudis viimase kaheksa aasta tippu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Terviseameti külmladude uuringud jätkuvad, raisku läks 3 miljonit eurot
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.
Eesti asfalditootja emafirma viimane omanikuvahetus läks aia taha, nüüd uuel katsel
Eestiski tegutseva Rootsi bituumenitootja Nynase värske omanik sattus raskustesse ning asfalditööstur pidi aasta jooksul juba teist korda suurosanikku vahetama. Eelmisel aastal tarneprobleemidega maadelnud Nynase Eesti haru on aga suutnud raskused seljatada.
Eestiski tegutseva Rootsi bituumenitootja Nynase värske omanik sattus raskustesse ning asfalditööstur pidi aasta jooksul juba teist korda suurosanikku vahetama. Eelmisel aastal tarneprobleemidega maadelnud Nynase Eesti haru on aga suutnud raskused seljatada.