• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venezuela valuutal ajaloo halvim kuu

  Protestid Venezuelas.Foto: EPA

  Venezuela valuuta, mida kutsutakse ka tugevaks boliivariks, jätkab meeletu hooga odavnemist, vahendab Bloomberg.

  Boliivar on novembris dollari suhtes langenud juba 45 protsenti. Neljapäevase seisuga tuleb ühe dollari eest välja käia 2753 boliivari, selgub dollartoday.com andmetest. Tegemist on ajaloo suurima kuise langusega, selgub Bloombergi kogutud andmetest.
  „Valitsus on finantssüsteemi paisatava valuuta hulka järsult suurendanud ning nõudlus valuuta järele on nõrk,“ ütles Venezuelas asuva konsultatsioonifirma Ecoanalitica direktor Asdrubal Oliveros. „Tänavatel on liiga palju boliivare. Inimestel on kaks võimalust – kas osta tooteid ja teenuseid või dollareid. Nad valivad peamiselt dollarid.“
  Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosivad, et Venezuela inflatsioon tõuseb 2016. aastal 400protsendini. Kõige optimistlikum prognoos oli 257 protsenti ja kõige pessimistlikum 1500 protsenti.
  Venezuela raha pakkumine on kasvanud viimase aasta jooksul 127 protsendi võrra, selgub Venezuela Keskpanga andmetest. Viimase aasta jooksul on boliivar odavnenud kokku 69 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.