Olavi Teppan • 15. veebruar 2017 kell 20:16

Nasdaqi pikim rekordiseeria pärast tehnoloogiamulli

Nasdaqi logo New Yorgis  Foto: Scanpix/Reuters

Investorite optimism president Trumpi majanduskasvu soodustava poliitika suhtes püsis ka täna. USA aktsiaturud sulgusid viiendat börsipäeva järjest uuel rekordkõrgusel. Nasdaqi indeksile tähendab see pikimat rekordiseeriat pärast 1999. aastat.

„Enamik tehnoloogiasektori ettevõtteid on börsil väga kõrge hinnatasemega ka praegu, kuid nad teenivad sellegipoolest raha,“ ütles CNNMoney vahendusel investeerimisfirma TD Ameritrade strateeg JJ Kinahan, viidates põhimõttelisele erinevusele üheksakümnendate lõpu tehnoloogiamulli ja praeguse börsiralli vahel.

Nasdaq Composite kerkis 0,64% 5819 punkti tasemele. S&P 500 sulgus täna 0,5% kõrgemal 2349 punkti tasemel. Dow Jones kosus 0,52% ehk 20611 punktini.

Kõik kolm börsiindeksit korraga saavutasid viiepäevase järjestikuse rekordiseeria viimati veerand sajandit tagasi, jaanuaris 1992.

 

Hetkel kuum