Liina Laks • 27. veebruar 2017 kell 7:14

PRFoodsil langesid käive ja kasum

PRFoodsi juhatuse liige Indrek Kasela  Foto: Veiko Tõkman

Kalatootja värske vahearuande andmetel jäi ettevõte mulluste majandustulemustega rahule, kuid samal ajal kahanes käive aastaga üle viie ning puhaskasum lausa 44 protsenti, 0,7 miljoni euroni.

PRFoods hindas 2016. aastat kalatootjale ses mõttes väljakutseterohkeks, kuna tõusvad hinnad mõjutasid nii koguseid kui ka hindu. „Sama probleem on kimbutanud ka kõiki meie konkurente,“ teatati ettevõttest.

Ettevõtte möödunud aasta käive oli 47,4 miljonit eurot, mis tähendab võrreldes 2015. aastaga 5,7protsendist langust. Kasumit mõjutas aga eelkõige asjaolu, et ettevõte kasutas IV kvartalis tootmises enda kasvatatud kala, mis tõi kaasa biomassi vähenemise ja 1,1 miljoni euro suuruse ühekordse kahjumi.

„Ootame 2017. aastal kalahindade stabiliseerumist mõnevõrra madalamale tasemele. Juurdepääs toorkalale, eriti kasvandustes kasvatatud vikerforellile, on endiselt kriitiline ja meie enda kalakasvatused annavad ettevõttele ainulaadse eelise praegustel turgudel,“ selgitati ettevõttest ning lisati, et 2017. aastal oodatakse firma äritegevuse EBITDA märgatavat kasvu. Täpsemaid prognoose lubas PRFoods jagada I kvartali tulemuste avaldamise järel.

Hetkel kuum