• Jaga lugu:

  PRFoodsil langesid käive ja kasum

  PRFoodsi juhatuse liige Indrek KaselaFoto: Veiko Tõkman

  Kalatootja värske vahearuande andmetel jäi ettevõte mulluste majandustulemustega rahule, kuid samal ajal kahanes käive aastaga üle viie ning puhaskasum lausa 44 protsenti, 0,7 miljoni euroni.

  PRFoods hindas 2016. aastat kalatootjale ses mõttes väljakutseterohkeks, kuna tõusvad hinnad mõjutasid nii koguseid kui ka hindu. „Sama probleem on kimbutanud ka kõiki meie konkurente,“ teatati ettevõttest.
  Ettevõtte möödunud aasta käive oli 47,4 miljonit eurot, mis tähendab võrreldes 2015. aastaga 5,7protsendist langust. Kasumit mõjutas aga eelkõige asjaolu, et ettevõte kasutas IV kvartalis tootmises enda kasvatatud kala, mis tõi kaasa biomassi vähenemise ja 1,1 miljoni euro suuruse ühekordse kahjumi.
  „Ootame 2017. aastal kalahindade stabiliseerumist mõnevõrra madalamale tasemele. Juurdepääs toorkalale, eriti kasvandustes kasvatatud vikerforellile, on endiselt kriitiline ja meie enda kalakasvatused annavad ettevõttele ainulaadse eelise praegustel turgudel,“ selgitati ettevõttest ning lisati, et 2017. aastal oodatakse firma äritegevuse EBITDA märgatavat kasvu. Täpsemaid prognoose lubas PRFoods jagada I kvartali tulemuste avaldamise järel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Evergrande olukorra eskaleerumine pani Euroopa turud kukkuma Balti börsid samuti languses
Euroopa aktsiaturud on täna pärast kolm päeva kestnud tõusu langenud, sest ebakindlus Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande suhtes kasvas, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna pärast kolm päeva kestnud tõusu langenud, sest ebakindlus Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande suhtes kasvas, vahendab Reuters.
Soome ekspeaminister saab prisket tasu Venemaa riiklikult pangalt
Venemaa riigi enamusomanduses olev Sberbank suurendas nõukogu liikmete tasusid pea kolmandiku võrra, mida tunneb oma taskus peagi ka Soome kunagine peaminister Esko Aho, kirjutab Talouselämä.
Venemaa riigi enamusomanduses olev Sberbank suurendas nõukogu liikmete tasusid pea kolmandiku võrra, mida tunneb oma taskus peagi ka Soome kunagine peaminister Esko Aho, kirjutab Talouselämä.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.