Liina Laks • 15. märts 2017 kell 7:20

Apple mõisteti Venemaal süüdi

iPhone'ide müük Moskvas.  Foto: EPA

Venemaa monopolivastane agentuur teatas, et Apple leppis Venemaal iPhone'ide hinnad ebaseaduslikult kokku, kirjutab Financial Times.

Ebaseaduslikult olid agentuuri otsuse järgi kokku lepitud nii iPhone 5 kui ka 6 hinnad ning USA tehnoloogiaettevõtet võib ähvardada suur trahv. Financial Timesi andmetel ütles Apple Venemaa edasimüüjatele, kui kallilt telefone müüma peab ja võttis edasimüüjatega ühendust, kui nõutud hinnast kinni ei peetud.

Konkurentsiseaduse rikkumist hakati Venemaal uurima möödunud aasta augustis. Toona lükkas Apple süüdistused tagasi ja teatas, et nende edasimüüjad võivad ise hindu määrata. Nüüd on Apple'il Financial Timesi andmetel kolm kuud aega, et Venemaa agentuuri otsus kohtus vaidlustada.

Trahv võib ulatuda 15 protsendini Apple'i Venemaal saadud müügitulust.

Seitse kuud tagasi mõistis Venemaa monopolivastane agentuur ebaausas konkurentsis süüdi Google'i, kellele määrati 7,4 miljoni dollari suurune trahv.

Hetkel kuum