Pille Ivask • 21. märts 2017 kell 19:39

Nike ületas ootusi, aktsia langeb

Nike  Foto: epa

Nike aktsia hakkas pärast tulemuste teatamist langema, kuna käive jäi oodatust siiski tagasihoidlikumaks.

Nike teatas, et kolmandas kvartalis oli ettevõtte netokasum 1,14 miljardit dollarit ehk 68 senti aktsia kohta. Käibeks kujunes 8,43 miljardit dollarit.

FactSeti küsitletud analüütikud olid oodanud, et kasumiks kujuneb 53 senti aktsia kohta ning käibeks 8,47 miljardit dollarit.

Eelmises kvartalis teatas Nike, et on otsustanud loobuda avaldamast ettevõttele tehtud tulevikutellimuste arvu. Tegu oli investorite jaoks negatiivse otsusega, kuna tegu on olulise numbriga pidades silmas nii Nike positsiooni konkurentidega võrreldes kui tuleviku käivet ja kasumit arvestades. Siiski andis ettevõte teada, et plaanib korraldada investoritele konverentsi ning annab kommentaare ka selle kohta, kuidas kavatseb ettevõte vastu astuda kangetele konkurentidele.

Kuna Nike kolmanda kvartali käive oli oodatust väiksem, reageeris ettevõtte aktsia hind langusega ning lõpetas päeva 1,26% jagu punases, 58,01 dollaril. Viimase aasta jooksul on Nike aktsia langenud 8% jagu.

Hetkel kuum