Mait Kraun • 11. mai 2017
Jaga lugu:

Bitcoin ületas 1800 dollari taseme

Bitcoin  Foto: Bloomberg

Bitcoini ei näi miski peatavat – krüptovaluuta hind ületas juba 1800 dollari taseme, vahendab CNBC.

Täna on bitcoini hind tõusnud ligi 4 protsenti, 1825 dollarile, selgub Coindeski hinnaindeksi andmetest. Teisipäeval jõudis bitcoin esimest korda 1700 dollarile, kuid veel aprilli lõpus maksis valuuta 1100 dollarit.

Alates selle nädala esmaspäevast on bitcoini turuväärtus tõusnud lausa 3 miljardi dollari võrra, 29,53 miljardile. Alates aasta algusest on krüptoraha kallinenud 81 protsenti. Sellel nädalal on bitcoinile hoogu juurde andnud Minneapolise Föderaalreservi president Neel Kashkari, kes rääkis blockchain'i tehnoloogia perspektiividest.

„Minu arvamuse kohaselt on üldine tarkus nüüd see, et blockchain'i tehnoloogia on tõenäoliselt suurema potentsiaaliga kui bitcoin ise,“ ütles Kashkari teisipäeval toimunud tehnoloogiakonverentsil.

Sellel aastal on bitcoini populaarsus ametivõimude seas kasvanud, mis on toonud krüptoraha rohkem „peavoolu“. Hiljuti legaliseeris bitcoini maksevahendina Jaapan, Venemaa püüab krüptoraha turgu aga reguleerima hakata.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas