Sirje Rank • 4. september 2017 kell 13:05

H&Mi aktsia kuue aasta põhjas

Foto: Scanpix/Reuters

Rootsi rõivahiiu H&Mi aktsia vajus täna kuue aasta madalaimale tasemele, kui mitu analüüsimaja aktsia hinnasihti kärpis.

Kardetakse suurte allahindluste mõju firma kolmanda kvartali tulemustele, kirjutas Rootsi majandusleht Dagens Industri.

„Vajadus vähendada kolmandas kvartalis kõrget laoseisu suviste allahindlustega on tõenäoliselt surve alla seadnud nii käibe kui ka brutokasumi,“ kirjutas Société Générale, mis kärpis esmaspäeval H&Mi aktsia sihtkursi 28 Rootsi krooni võrra 167 kroonile. Pank soovitab aktsiat müüa.

JP Morgan kärpis rõivahiiu aktsia hinnasihi 185 kroonile 190 kroonilt ja Jefferies 235 kroonilt 210 kroonile.

H&Mi aktsia hind langes täna lõunaks Stockholmi börsil 199,10 kroonile, mis on madalaim tase aastast 2011. Pärastlõunal odavnes aktsia veelgi. Ka läinud nädala viimastel päevadel langes aktsia allapoole 200 Rootsi krooni taset.

Hetkel kuum