• Jaga lugu:

  Jaapani ja Austraalia turud tõusevad

  Nikkei indeks.Foto: Reuters/Scanpix

  Aasia-Okeaania investoreid nädalavahetusel toimunud Saksamaa ja Uus-Meremaa valimistulemused niivõrd palju ei mõjutanud. Austraalia ja Jaapani aktsiad tõusid hoopis kohalikel põhjustel, vahendab MarketWatch.

  Saksamaal kaotas kantsler Angela Merkeli partei parlamendis rohkem kohti kui oodati. Samal ajal tegi hea tulemuse immigratsioonivastane Alternative for Germany. Merkel jätkab aga valitsuse juhtimist.
  „Saksamaa on Euroopa stabiilsuse alustala ja selle juhtimine jätkub nõnda. Samas on üllatav, et paremäärmuslik partei sai nõnda palju hääli,“ ütles Credit Suisse investeeringute juht Michael Strobaek.
  Nädalavahetusel toimusid valimised ka Uus-Meremaal, kus Rahvuslikul parteil jäi enamusest puudu kolm kohta. Riigi aktsiaindeks NZX 50 kallines 0,7 protsenti, 7869 punktini. Uus-Meremaa dollar odavnes USA dollarisse 0,7 protsenti.
  Jaapani aktsiad, mis on viimase kahe nädala jooksul jeeni kursi langemise tõttu tublisti tõusnud, jätkasid kallinemist. Nikkei lisas 0,5 protsenti.
  Austraalia S&P/ASX 200 väga palju ei muutunud – indeks tõusis 0,03 protsenti, head minekut näitasid suuremad pangad ja kaevandusfirmad. Lõuna-Koreas oli finantssektor täna nõrgem ning selle tõttu kukkus riigi aktsiaindeks 0,4 protsenti.
  Hongkongi Hang Seng indeks langes aga 1,2 protsenti, sest aina rohkem linnasid püüab kinnisvaraturu ülekuumenemist piirata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.