Jaapani ja Austraalia turud tõusevad

25. september 2017, 09:59
Nikkei indeks.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170925/BORS/170929864/AR/0/AR-170929864.jpg

Aasia-Okeaania investoreid nädalavahetusel toimunud Saksamaa ja Uus-Meremaa valimistulemused niivõrd palju ei mõjutanud. Austraalia ja Jaapani aktsiad tõusid hoopis kohalikel põhjustel, vahendab MarketWatch.

Saksamaal kaotas kantsler Angela Merkeli partei parlamendis rohkem kohti kui oodati. Samal ajal tegi hea tulemuse immigratsioonivastane Alternative for Germany. Merkel jätkab aga valitsuse juhtimist.

„Saksamaa on Euroopa stabiilsuse alustala ja selle juhtimine jätkub nõnda. Samas on üllatav, et paremäärmuslik partei sai nõnda palju hääli,“ ütles Credit Suisse investeeringute juht Michael Strobaek.

Nädalavahetusel toimusid valimised ka Uus-Meremaal, kus Rahvuslikul parteil jäi enamusest puudu kolm kohta. Riigi aktsiaindeks NZX 50 kallines 0,7 protsenti, 7869 punktini. Uus-Meremaa dollar odavnes USA dollarisse 0,7 protsenti.

Jaapani aktsiad, mis on viimase kahe nädala jooksul jeeni kursi langemise tõttu tublisti tõusnud, jätkasid kallinemist. Nikkei lisas 0,5 protsenti.

Austraalia S&P/ASX 200 väga palju ei muutunud – indeks tõusis 0,03 protsenti, head minekut näitasid suuremad pangad ja kaevandusfirmad. Lõuna-Koreas oli finantssektor täna nõrgem ning selle tõttu kukkus riigi aktsiaindeks 0,4 protsenti.

Hongkongi Hang Seng indeks langes aga 1,2 protsenti, sest aina rohkem linnasid püüab kinnisvaraturu ülekuumenemist piirata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. September 2017, 09:59

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing