• Jaga lugu:

  Bitcoini hind kukkus tugevalt

  22. detsembri hommikul tabas krüptoturgu suur langus.Foto: Shutterstock

  Reede hommikuks oli bitcoin ööpäeva jooksul kaotanud hinnast üle 20 protsendi, olles 13 000 dollari piirimail. Viimaste päevade langus oli üle 30 protsendi.

  Languses oli ka krüptoturg üldiselt. Coinmarketcapi TOP 100 krüptorahadest pääses langusest seitse altcoini. Krüpto üldine turuväärtus kaotas ööpäeva jooksul üle 25 protsendi turuväärtusest – kukkumine oli 645 miljardi dollari pealt alla 500 miljardile.
  Reede ennelõunaks jäi bitcoin püsima 13 500 dollari lähedale. Samal ajal olid sügavas languses peaaegu kõik ülejäänud populaarsemad krüptorahad: ethereumi väärtus kahanes viiendiku võrra 614 dollarile, möödunud päevadel rallinud bitcoin cash kaotas kolmandiku ja langes 2200 dollari juurde, litecoin ja dash kaotasid viiendiku. Plussis oli 9 protsendiga vaid ripple, mis kallines 1,09 dollarile ning ka electroneum.
  Õhtupoolikuks murdus bitcoini jõud ja kella neljaks oli maailma vanima krüptomündi väärtus kahanenud allapoole 12 000 dollari piiri. Kaotuseseeriat jätkasid kõik suuremad krüptorahad.
  Oanda corpi kaupleja sõnul oli toimuv investorite reaalsuskontroll, kirjutab Bloomberg. Samal ajal rõhutas Reuters, et seda suurt korrektsiooni olid kauplejad peale bitcoini oktoobris alanud hiigelrallit juba pikkisilmi oodanud. "Kuna aasta lõpp on silmapiiril, siis võtavad paljud investorid kasumit ja ütlevad "tänan väga" ja sulevad oma positsioonid pühade ajaks," ütles Cryptocompare rajaja Charles Hayter uudisteportaalile.
  Bitcoini langus tuli ajal, mil kasvavad kartused bitcoini rivaali esiletõusust. Suvel sündinud bitcoin cash tekkis bitcoini jagunemise tõttu, kui kogukond ei jõudnud bitcoini tarkvarauuenduses üksmeelele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.