Indrek Mäe • 19 märts 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Väikeaktsionäride Liit soovitab OEG aktsiad müüa

Margus Moor
Margus Moor  Foto: Erakogu

Eesti Väikeaktsionäride Liidu õiguspoliitika toimkonna juhi Margus Moori sõnul oodanuks väikeaktsionärid küll kõrgemat hinda, kuid tehtud pakkumine on siiski mõistlik vastu võtta.

„Kui võrrelda viimaste aegade keskmisega, ei saa öelda, et tegemist oleks turuhinnast madalama hinnaga,“ leidis Moor. „Soovitaksime kindlasti kõigil väikeaktsionäridel mõelda aktsiate müügi peale, kuna börsilt lahkumisega kahaneb aktsiate likviidsus nüüd nulli lähedale,“ lisas ta.

Sellegipoolest leidis Moor, et õiglane oleks eelmisel aastal teenitud kasum aktsionäridele dividendidena välja maksta. „Kes soovib, võib pakkumist mitte vastu võtta ja väikeaktsionäriks edasi jääda, samas tuleb sel juhul arvestada aktsiate kahaneva likviidsusega,“ ütles ta.

Kui võrrelda Eesti Telekomi aktsiate võõrandamisega, siis on Moori sõnul asjaolud küll sarnased, kuid taust teine. „Eesti Telekomi puhul kasutas ülevõtja ära müüva aktsionäri keerulist olukorda ja finantskriisi tõttu mutta trambitud aktsia hinda,“ selgitas ta. „Praegusel juhul on taustaks viimastel aastatel nähtuist tugevam majanduskasv ja rekorditelähedased hinnad aktsiaturgudel.“

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt