Väikeaktsionäride Liit soovitab OEG aktsiad müüa

19. märts 2018, 14:00
Margus Moor
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180319/BORS/180319604/AR/0/AR-180319604.jpg
Ainult tellijale

Eesti Väikeaktsionäride Liidu õiguspoliitika toimkonna juhi Margus Moori sõnul oodanuks väikeaktsionärid küll kõrgemat hinda, kuid tehtud pakkumine on siiski mõistlik vastu võtta.

„Kui võrrelda viimaste aegade keskmisega, ei saa öelda, et tegemist oleks turuhinnast madalama hinnaga,“ leidis Moor. „Soovitaksime kindlasti kõigil väikeaktsionäridel mõelda aktsiate müügi peale, kuna börsilt lahkumisega kahaneb aktsiate likviidsus nüüd nulli lähedale,“ lisas ta.

Sellegipoolest leidis Moor, et õiglane oleks eelmisel aastal teenitud kasum aktsionäridele dividendidena välja maksta. „Kes soovib, võib pakkumist mitte vastu võtta ja väikeaktsionäriks edasi jääda, samas tuleb sel juhul arvestada aktsiate kahaneva likviidsusega,“ ütles ta.

Kui võrrelda Eesti Telekomi aktsiate võõrandamisega, siis on Moori sõnul asjaolud küll sarnased, kuid taust teine. „Eesti Telekomi puhul kasutas ülevõtja ära müüva aktsionäri keerulist olukorda ja finantskriisi tõttu mutta trambitud aktsia hinda,“ selgitas ta. „Praegusel juhul on taustaks viimastel aastatel nähtuist tugevam majanduskasv ja rekorditelähedased hinnad aktsiaturgudel.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. March 2018, 13:42

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing