Tallinna Sadama insaiderid märkisid hoogsalt aktsiaid

Tallinna Sadama juht Valdo Kalm.  Foto: PM/SCANPIX BALTICS

Eile pärastlõunal lõppenud avalikul pakkumisel märkisid Tallinna Sadama insaiderid aktsiaid 157 000 euro eest.

Suurima koguse aktsiaid võtsid endale Tallinna Sadama nõukogu liige, endine vandeaudiitor ning konsultant Urmas Kaarlep ning tema abikaasa Aime Kaarlep. Kahe peale kokku märkisid nad 28 100 väärtpaberit, näitavad finantsinpektsiooni andmed.

Samuti nõukokku kuuluv majandusministeeriumi asekantsler Ahti Kuningas märkis 12 586 aktsiat. Ka teine avalikust sektorist nõukokku nimetatud ekspert, rahandusministeeriumi asekantsler Raigo Uukkivi otsustas aktsiaid märkida, tema soovib saada 10 000 sadamafirma aktsiat.

Ettevõttesse usuvad ka finantsjuht Marko Raid ning juhatuse esimees Valdo Kalm, kes mõlemad märkisid samuti 10 000 aktsiat. Kolmas juhatuse liige, kommertsjuht Margus Vihman praeguste andmete järgi aktsiaid ei märkinud.

Nõukogu liige, pikaaegne erasektori tippjuht, praegu NOW! Innovationsit tüüriv Üllar Jaaksoo märkis kahes jaos kokku 6000 Tallinna Sadama aktsiat.

Ehkki finantsinspektsiooni registris see veel ei kajastu, kinnitati Tallinna Sadama pressiosakonnast, et 5000 aktsiat otsustas märkida ka nõukogu liige Aare Tark. Lisaks märkis kokku 5555 väärtpaberit tema pereliige Elen Tark.

Ainsa nõukogu liikmena otsustas praeguste andmete järgi avalikust pakkumisest kõrvale jääda hotellide ja restoranide liidu tegevjuht Maarika Liivamägi. Kõik väärtpabereid soovinud nõukogu ja juhatuse liikmed märkisid väärtpabereid hinnatasemel 1,8 eurot.

Tallinna Sadama aktsiate avalik pakkumisperiood lõppes eile pärastlõunal. Esialgseid märkimistulemusi on oodata juba täna, börsil algab avalik kauplemine nädala pärast.

Hetkel kuum