Lauri Teder • 2. august 2018
Jaga lugu:

Apple jõudis triljonini

Foto: Scanpix / AFP

USA tehnoloogiahiid Apple jõudis neljapäeval pärast hoogsat tõususeeriat viimaks ajaloolise triljoni dollari suuruse turuväärtuseni.

Apple'i praegune ralli sai alguse teisipäeval, kui firma avaldas oma üle ootuste head teise kvartali tulemused. Aruanne andis küll aimu nutitelefonide turu üldise nõudluse languset, kuid seda korvavad kõrgeima hinnaklassiga iPhone X-i kopsakad marginaalid. Ettevõtte viis neljapäeval üle märgilise joone neljapäevane enam kui 2,6-protsendiline tõus, mis lükkas väärtpaberi tükihinna 207 dollarile.

Ränioru hiid on oma 1980. aastal toimunud esmapakkumisest saati kerkinud lausa 50 000% ülespoole, jättes selja taha S&P 500 indeksi 2000% kasvu. Levinud loo kohaselt sai firma sai alguse 1976. aastal selle kaasasutaja Steve Jobsi garaažis.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum