• Jaga lugu:

  Itaalia võlakirjade intressid tulid kolme kuu tipust allapoole

  Itaalia majandusminister Giovanni Tria (paremal) ja peaminister Giuseppe Conte (vasakul)Foto: EPA-EFE

  Itaalia võlakirjade intressid täna langesid, kui majandusminister soovib väidetavalt riigi eelarvedefitsiiti hoida siiski alla kahe protsendi taset sisemajanduse kogutoodangust, vahendab Reuters

  Itaalia võlakirjade intressimäärad tulid allapoole viimase kolme kuu tipptasemetelt, kui Itaalia ministrid soovivad väidetavalt hoida 2019. aasta eelarvekulutused siiski allpool Euroopa Liidu poolt kehtestatud ülempiiri.
  Itaalia võlakirjade intressimäärad langesid täna sõltuvalt võlakirja pikkusest 5—9 protsendipunkti võrra pärast seda, kui allikad kinnitasid uudisteagentuurile Reuters, et Itaalia majandusminister Giovanni Tria survestab valitsusparteisid hoidma järgmise aasta eelarvedefitsiidi allpool 2% taset.
  Täna, enne seda, ütles Itaalia asepeaminister Matteo Salvini, et Itaalia riigieelarve defitsiit tuleb 3% lähedale sisemajanduse kogutoodangust, ilma et ületataks Euroopa Liidu poolt seatud ülempiiri.
  Need teated ning Fitchi reitinguagentuuri reedene otsus jätta Itaalia riigivõlakirja reiting kärpimata, aitasid täna Itaalia riigivõlakirjade intressimääradel allapoole tulla eelmisel nädalal tehtud viimase kolme kuu tipptasemetelt.
  Itaalia 10-aastase tähtajaga riigivõlakirja intress tuli täna 3,185% peale, olles eelmisel reedel jõudnud 3,25% tasemeni. Lühema tähtajaga võlakirja intress tuli täna isegi 0,09 protsendipunkti allapoole, kui 2-aastase tähtajaga võlakirja intress jõudis päeva lõpuks 1,40% tasemeni.
  Reuters märgib, et analüütikute sõnul võib Itaalia võlakirjade hinnatõus (intressimäära langedes võlakirja hind tõuseb) olla siiski lühiajaline, sest Itaalia valitsuskoalitsiooni poolt tuleb eelarvedefitsiidi ülempiiri järgimise osas sedavõrd vastakaid signaale, mis hoiab investorite meeli jätkuvalt ärevil.
  Itaalia aktsiaturg tõusis võlakirjaturu rahunemise toel täna 0,6%, kui suuremateks tõusjateks olid pankade ja kindlustusfirmade aktsiad. Nii tõusis UBI Banca aktsia 3%, Mediobanca aktsia 2,8% ning Banca Generali aktsia 1,7%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.