• Jaga lugu:

  Nafta hind pööras suuna ülespoole

  Naftapuurtornid CaliforniasFoto: EPA / Reuters

  Neljapäeval sattus toornafta aktsiaturgudega koos põgusalt madalseisu, kuid pööras seejärel kiirelt tõusule.

  Rahvusvahelise indeksi, Brenti toornafta futuurid alustasid neljapäeva 1,1% langusega, kuid on USA aktsiaturgude avanemise ajaks saabunud 76,4 dollari tasemele - eelmisest päeva 1% kõrgusele. Ühendriikide musta kulla indeks WTI on neljapäeval kallinenud samuti 1%, jõudes 67 dollarini barreli kohta.
  Maaklerifirma City Indexi analüütiku Fiona Cincotta hinnangul ei tõuka nafta hinda praegu fundamentaalnäitajad ehk klassikaline nõudluse-pakkumise suhe, vaid ebakindlus ülemaailmse majanduskasvu ja tootmisvõimekuse püsimise pärast, vahendab väljaanne MarketWatch. Hirm USA-Hiina kaubandussõja ja kasvanud laenukulude mõjude ees räsis kolmapäeval ja neljapäeva varahommikul ka USA ja Aasia aktsiaturge.
  Samas tekitab maailmaturu nõudluse võimalik nõrgenemine dilemma OPECi liikmetele, mis on USA survel viimastel kuudel oma puurimismahte sujuvalt kasvatanud. Neljapäeval hoiatas Adeeb Al-Aama, Saudi Araabia esindaja OPECis, et neljandas kvartalis võib naftaturgu oodata ületootmine, seda isegi hoolimata 4. novembril jõustuvatest Iraani-vastastest sanktsioonidest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.