• Jaga lugu:

  Twitter hüppas analüütikute prognoosidest vaevata üle

  Foto: EPA / Reuters

  Neljapäeval toibus Twitter viimaks oma kolme kuu tagusest kukkumisest, esitledes oodatust hulga paremaid kvartalitulemusi ning näidates, et on teinud edusamme valeuudiste ja vihakõne platvormilt välja juurimises.

  Päev pärast tehnoloogiasektori valusat kukkumist pakkus sotsiaalvõrgustik Twitter investoritele põhjust rõõmustamiseks.
  Twitteri reklaamikäive kerkis eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes 29%, 650 miljoni dollarini. Edu tõid ettevõttele näiteks videoreklaamid, mis on võrgustiku jaoks hulga tulusamad kui harilikud reklaamid. Twitteri olulisimad kliendid olid kontserdikorraldaja Live Nation, spordialade esindajad Major League Baseball ja Major League Soccer, videomängude levitaja Activsion jt. Kvartali kogukäive oli 758 miljonit dollarit – 50 miljoni enam, kui analüütikud olid oodanud. Twitteri aktsiakasum oli 21 senti, sellal kui Wall Streeti koondprognoos oli piirdunud 14 sendiga.
  Hoolimata headest finantstulemustest jätkas langust Twitteri kasutajate arv: kolmandas kvartalis kasutas platvormi keskmiselt 326 miljonit inimest kuus – 9 miljonit vähem kui eelmisel perioodil. Twitteri juhtkonna sõnul oli langus aga ootuspärane, kuna ettevõte on kõrvaldanud miljoneid kahtlaseid kasutajaid, püüdes tõkestada võltsinformatsioon levikut. Möödunud nädalal avaldas võrgustik, et kustutas 10 miljonit Vene ja Iraani korraldatud mõjutuskampaaniaga seotud postitust.
  Twitteri aktsia alustas neljapäeval kauplemist 22% tõusuga, kuid on paari tunniga nihkunud +14% juurde. Terve aasta lõikes on sotsiaalvõrgustiku väärtpaber kallinenud pisut rohkem kui 30%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.