Kaspar Allik • 14. jaanuar kell 4:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

Poolt miljonit eestlast ähvardab pensionitüng

Kokku on nii-öelda kaotajate pensionifonde jaanuari alguse seisuga 12. Nendes kogub raha 458 468 inimest.  Foto: Raul Mee

Selle aasta alguse andmete põhjal valmistab valitsus tõenäoliselt pettumuse umbes poolele miljonile teise pensionisamba omanikule, kes loodavad koroonakriisi tõttu peatatud maksete tootlust tagasi saada.

Probleem seisneb selles, et valitsus kompenseerib saamata jäänud tootluse kõigi pensionifondide 2,5 aasta keskmise tootluse järgi. Keskmise palgaga inimese näitel väga lihtsustatult arvutades võiks tagastatav summa olla kõige edukama ehk 63% tootlust teinud pensionifondi puhul 504 eurot, kuid sammaste keskmine tootlus on 7% ja see tähendab, et koguja saab ainult 56 eurot.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum