• Jaga lugu:

  Tuul: usume Estonian Airi

  Igavene peksupoiss Estonian Air on jälle turmtule all. Suurkoondamised pahandavad nii asjaosalisi kui ka laia publikut. Avalikku närimist leiab iga pisemgi tahk: äriplaanist esitusviisini.

  Mida aga Estonian Air tegelikult vajaks, on usk ja kinnitus, et vajame teda. Vajame ettevõtet, tema töötajaid ja nende pakutavat teenust. Mitte ainult kohalikud ettevõtjad ja välisinvestorid, vaid igaüks meist. Tajudes ettevõtte tõelist väärtust tema kadudes on juba hilja.
  Jutt sellest, et tuleb keegi teine ning avab põnevad ja soodsad liinid ei veena. Natuke järele mõeldes isegi Jüri Mõisa ilmselt mitte. Sest selleks on olnud aega 20 aastat, millest 8 Euroopa Liidu liikmena. Aga mida pole, seda pole. Vastupidiselt Estonian Airile lähtuvad teised firmad vaid omakasust. Meie võiksime lähtuda enda omast.
  Järelejäänud 10 liini on ehk pealtnäha nadid, aga ega keegi eestlastest niikuinii suurt Soome väikelinnadesse lennanud. Ja kui lendaski, siis ega seda tegelikult vaja polnud. Küll aga on hea ja vajalik, et jäävad alles need kümme. Kaduvatest võiks kurvastada näiteks Londoni üle, kuid sedagi vaid ühe silmaga. Konkurents sellel liinil on õnneks tihe, kuigi vaid ühes hinnaklassis.
  Aga Estonian Air on meie oma. Rohkem kui ükski sportlane. Pöidlad pihku ja lendama.
  Autor: Harry Tuul, Harry Tuul
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.