Andrei Hvostov • 14 september 2012

Lapsevanemale lisahääled

Anname lastele valimisõiguse sünnihetkest ehk siis: anname alaealiste laste vanematele täiendavad hääled, paneb ette MTÜ Noor Eesti juhatuse esimees Andrei Hvostov.

Asja iva on järgmine: teha alaealisi lapsi omav inimene valijana kaalukamaks. Ehk poliitikute jaoks olulisemaks, muutes ta poliitiliste lubaduste sihtrühmana esmaseks. Kaua me peame kuulama, et lasteaiakohti (ikka) pole piisavalt või et vaesuspiirist allpool elab nii ja nii mitukümmend tuhat Eesti last? Peame kuulama erakondade lausungeid asjaga tegelemise kohta. Et siis näha, kuidas rahanduskriisi saabudes võetakse kõigepealt vähemaks just neilt – noortelt peredelt.

Mõelgem ideele loosungi „Talendid koju“ valguses. Eesti päritolu talentidel tekib põhjus Eesti üle uhkust tunda, aga just see on tagasituleku vaimne algus. Mitte-Eesti päritolu talendid tahavad siia tulla, et eksperimendis kaasa lüüa. Ülejäänud maailm jagaks meile pikema aja kestel positiivset tähelepanu. Me saaks keskenduda lasteaedade ja koolide rajamisele. Mis ongi edu alus.

PIkemalt loe tänasest Äripäevast.

Artikkel ilmub EMT, Tallinna Kaubamaja, Sampo Panga ja Äripäeva arvamuskonkursi raames.

 

Hetkel kuum