• Jaga lugu:

  Artem Umanets (RIA.com Marketplaces): „Eesti majandus ei ole kokku varisenud muuhulgas tänu IT-sektorile”

  Artem Umanets, ettevõtte juhtFoto: RIA.com Marketplaces OÜ

  Koroonaviiruse pandeemia tõttu elavad paljud Euroopa riigid üle raskeid aegu, millega kaasnevad suur tööpuudus ja majanduskriis. SKT kasvutempost 2020. aasta kolmandas kvartalis ning olukorrast Eestis ja teistes riikides räägib RIA.com Marketplaces OÜ juhatuse liige Artem Umanets.

  2020. aasta teise kvartali SKP andmed näitasid terves Euroopa Liidus majanduslangust 11,8%. Paljud EL-i analüütikud ennustasid sügavat majanduskriisi. Kuid juuli-septembri andmed andsid lootuse kiiremaks kriisist väljapääsemiseks. Kolmandas kvartalis toimus majanduse taastumine ja Euroopa Liidu majanduskasv oli 12,1%. Ja milline on olukord Baltimaades?

  SKP kasvutempo muutus (protsentides) võrreldes eelmise kvartaliga

  Foto: RIA.com Marketplaces OÜ
  Eesti majandus: kes annab panuse majanduskasvu ja kes pidurdab seda?
  Statistikaameti andmetel oli kolmas kvartal keeruline transpordi, töötleva tööstuse, majutuse, toitlustuse ja turismi sektorite jaoks. Kõik need sektorid mõjusid majandusnäitajatele pidurdavalt. Ehkki ehitussektor näitas teises kvartalis kasvu, siis kolmandas kvartalis ei panustanud see majandusharu SKP kasvu.
  Eesti IT-ettevõtte RIA.com Marketplaces juhi Umanetsi sõnul päästavad majandust endiselt finants- ja kindlustussektor, energeetika ning IT ja telekommunikatsioon.
  „Nii Eestis kui ka teistes Balti riikides said paljud ärisegmendid karmide karantiinimeetmete tõttu valusa löögi. Kuid Eesti majandusnäitajad ei olnud kõige paremad juba aasta algusest saadik, jäädes alla Läti omadele. Kuid pangad, kindlustusfirmad ja energeetikasektor näitasid head kasvu ka karantiini ajal. Abiks on ka IT-sektor, mis näitab vaatamata keerulisele olukorrale märkimisväärset kasvu,“ räägib Umanets.

  Lühidalt RIA.com Marketplaces'ist

  AIM Groupi analüüsi 2019 Global Classified Annual Report andmetel on RIA.com Marketplaces OÜ maailma kuulutusteportaalide edetabelis 23. kohal.

  Rahvusvaheline krediidiinfo ettevõte AS Creditinfo Eesti andis RIA.com Marketplaces OÜ-le tunnistuse „Edukas Eesti Ettevõtte 2016-2020“.

  Alates 2018. aastast ettevõtte on Eesti e-Kaubanduse Liidu liige ja 2020. aastast kuulub ka Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liitu.

  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Investori kogemus: kriisiks valmistumisel võib kaotada palju rohkem
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Suure plaaniga VKG juht ei näe miljarditehases riiklikku tähtsust
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.