18. jaanuar 1996 kell 22:00

Uus Honda Civic ehmatab tigeda näoga

Honda Civicut toodetakse 1972. aastast. Ehkki neid on toodetud juba üle 10 miljoni auto, ei kavatse Honda tuntud kaubamärgist loobuda ja lasi sügisel välja uue kuuenda põlvkonna mudeli.

Esimese mulje uuendatud Civicust andis juba varem turule toodud viieukseline versioon, oktoobris lisandusid kolme- ja neljaukselised versioonid. Kevadel laieneb mudelivalik kaheukselise kupeeversiooniga. Nagu viienda põlvkonna kupeeversiooni, nii hakatakse ka uut kupeed tootma USAs.

Väliselt erinevaid modifikatsioone ühendab sama teljevahe, suurenenud siseruum ja jõuallikad. Kõik Civicu-seeria mootorid on neljasilindrilised, 16 klapiga. Erinevaid versioone on kolm -- 1,4-liitrine (90 hj), 1,5-liitrine (115 hj) ja 1,6-liitrine (160 hj). Põhivarustuses kasutatakse viiekäigulist käsitsi lülitatavat käigukasti, soovi korral saab auto ka automaatkäigukastiga. Veavad esirattad. Tavalise neljakäigulise automaatkäigukasti kõrval pakub Honda 1,6-liitrise mootoriga varustatud modifikatsioonil esmakordselt ka variaatormehhanismiga (CVT) mudelit. Mõneti üllatuslikult on just selle modifikatsiooni näol tegu ärksaima Civicuga, mis on vastavast käsitsi lülitatava käigukastiga modifikatsioonist 400 m pikkusel lõigul 0,1 s võrra kiiremgi.

Väliselt on märgatavalt suuremate esilaternatega uus Civic oma eelkäijast tunduvalt agressiivsem, mõjudes väikeauto kohta üsna ebatavaliselt. Loodetavasti peitub tigeda ilme taha siiski meeldiv väikeauto.

Hetkel kuum