5. mai 1996 kell 22:00

USA dollar nõrgenes reedel veidi

USA dollar liikus reedestel Euroopa turgudel kitsas vahemikus 1,5280 Saksa marga ümber. Turgude tähelepanu oli keskendunud USA aprillikuu tööhõivenäitajatele, millelt oodati kinnitust USA majanduse tugevusele. Neljapäeval avaldatud ootamatult tugevad majanduskasvunäitajad vallandasid languse USA aktsia- ja võlakirjaturul, tõmmates kaasa ka dollari. USA töötuskordaja langes aprillis 0,2%, 5,4 protsendini. Reedel avaldatud näitajad näitavad tööturgu nõrgemana pärast üllatuslikku tugevat esinemist esimeses kvartalis. Dollari kurss alanes veidi, olles nädalavahetusel kõrgemal 1,52 ja 105 Jaapani jeeni joonest, seega üle 12,16 Eesti krooni. Soome mark dollari suhtes reedel veidi tugevnes, Eesti krooni suhtes oli kurss vahemikus 2,540--2,545. Rootsi kroon suutis reedel tugevneda 3,0 ööri võrra dollari ja paari ööri võrra Saksa marga suhtes. Eesti krooni suhtes kerkis Rootsi kroon üle taseme 1,785 EEK/SEK.

Kulla hind tõusis reede pärastlõunal üle 394,00 dollari. Pärast USA majandusnäitajate avaldamist kukkus kulla hind alla 393,00 dollari. Hõbeda hind suutis püsida ülalpool 5,40 dollarit.

Hetkel kuum