• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Võimupilt Kremlis selgineb

  T?ubaisi nimetamine tuli üllatusena paljudele analüütikutele, eriti pärast seda, kui Jeltsin T?ubaisi jaanuaris tagandas ning tõotas, et ei kutsu endisi reformimeeskonna liikmeid enam valitsusse tagasi.
  Et Jeltsin valis T?ubaisi, kellest saab ühtlasi presidendi abide võimuka grupi juht, annab lootust, et teisel ametisolekuperioodil domineerivad presidendi lähikonnas reformimeelsed jõud. Samuti võib selles näha märki, et Jeltsinil on plaanis paljud oma valimismanifestis loetletud julgetest poliitilistest ning majanduslikest reformidest teoks teha.
  Poliitikavaatlejate sõnul võib presidendile lojaalne T?ubais ohjeldada Jeltsini järglastena nähtavate Kremli julgeolekubossi Aleksandr Lebedi ning peaminister Viktor T?ernomõrdini rivaalitsevaid ambitsioone.
  Eriti oluline on võimuvahekordade selgitamine olukorras, kus presidendi heitlik tervis teeb ettearvamatuid pöördeid. Alles esmaspäeval ehmatas maailma teade Venemaa presidendi Boriss Jeltsini ning USA asepresidendi Al Gore'i kohtumise ärajätmisest vaevalt tund enne kavandatud algust põhjendusega, et Venemaa president vajab puhkust. Eile võttis nädalaid avalikest esinemisest hoidunud Jeltsin oma esimese väliskülalise siiski vastu. Kolmveerand tundi kestnud kohtumisel jõuti Al Gore'i sõnul käsitleda ulatuslikku teemaderingi.
  «Mõnes mõttes on tegemist uue ajajärguga Venemaa ajaloos,» ütles USA asepresident Moskvasse saabudes. USA ja Venemaa suhetes algas «uus faas» Al Gore'i ja Viktor T?ernomõrdini nädalavahetusel toimunud kohtumisega. Gore ja T?ernomõrdin juhatasid ühiselt kahe riigi poliitikutest koosneva majandus- ja tehnoloogiakomisjoni tööd, mille päevakorras oli vastastikune pääs teineteise turgudele, intellektuaalse omandi kaitse, tuumarelvade ja-materjalide leviku piiramine ning ühisprojektid majanduse, rahanduse, energeetika, tervishoiu, keskkonnakaitse ja maailmaruumi hõlvamise alal.
  Töögrupp, kuhu kuulus ka USA kaubandusminister Mickey Kantor, püüdis veenda Venemaad kaubanduse liberaliseerimist jätkama, lubades toetada viimase taotlust saada maailma kaubandusorganisatsiooni liikmeks. FT-REUTER-ÄP-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.