12. veebruar 1997 kell 22:00

Tiit Vähi üllatas

Peaminister Tiit Vähi suutis eile Äripäeva meeldivalt üllatada. Nimelt teatas ta, et on nõus kohe tagasi astuma, kui riigikogus luuakse uus, enamusele toetuv koalitsioon. Opositsioon peaks nüüd härjal sarvist haarama ja alustama kiiresti koos koonderakonnaga konsultatsioone parempoolse koalitsiooni moodustamiseks. Selleks tuleb unustada isiklikud solvumised ja omavahelised kanakitkumised. Läbirääkimiste lähtepunktiks võiks näiteks olla Tiit Vähi majanduse edendamise kümme käsku, eelmisel nädalal kinnitatud valitsuse tegevussuunad 1997. aastaks ja kolme ministri haldusreformi puudutavad ettepanekud. Oleks tore, kui Eestis tekiks lõpuks tugev liit parempoolse mõtteviisiga erakondadest.

Samas ei usu toimetus, et midagi sellist võib teostuda. Kahtlane on ka see, kas Vähi oma lubaduse täidab.

Muidugi muutuks meel rõõmsamaks, kui praegune peaminister oma ühest peamisest iseloomuomadusest võitu saab ja oma sõnade söömise lõpetab.

Hetkel kuum