23. märts 1997 kell 22:00

Ookeani nõudeid kaitsti 103 mln eest

Ookeani pankrotihaldur Arno Mägi ütles, et 675,5 miljoni krooni eest kaitsmisele esitatud nõuetest vaidlesid pankrotihaldurid vastu Soome Postipankki, Osuuspankkien Keskusosakepankki ja Saksa Ost-West Handelsbanki 160,7 miljoni kroonisele nõudele, kuna Ookeani ja välispankade vahel sõlmitud lepingud on ebaseaduslikud. «Pankade nõuetele vaidlesid vastu peaaegu kõik kohalolnud,» lisas Mägi.

Maksuameti 233,5 miljoni kroonine võlanõue jäi kaitsmata Soome firma Wärtsilä Meriteollisuus Oy tõttu, kes vaidlustas nõude. Arno Mägi sõnul on Wärtsilä seotud samade Soome pankadega, kes on esitanud nõudeid Ookeani vastu, kuid ei soovinud ise üles astuda.

Kõigil, kes pole kaitstud võlanõuetega rahul, on võimalik kuu aja jooksul kohtusse pöörduda. Arno Mägi sõnul teeb seda ka maksuamet. «Selle kohtuvaidluse maksuamet kindlasti ka võidab,» lisas Mägi.

Pankrotihaldurid tunnistasid reedel ka nelja miljoni krooni eest töötasunõudeid. Nende nõuete kogusumma oli 20 miljonit krooni. Osa endisi Ookeani töötajaid ei jäänud koosoleku otsusega rahule ja lubas kaitsmata jäänud töötasude osas kohtusse pöörduda.

Ookeani suurimad võlausaldajad on peale maksuameti ja välispankade Tallinna haigekassa 48,4 miljoni krooni, Ühispank 18,6 miljoni krooni ja AS Tallinna Sadam 15,8 miljoni krooniga.

Hetkel kuum