24. märts 1997 kell 22:00

Leedu aktsiad likviidsemaks?

Ootused USA föderaalreservi poolt tõstetavate intressimäärade suhtes viisid dollari kursi veidi üles. Analüütikute ennustuse kohaselt tõstab Fed täna avatud turu komitee istungil föderaalfondimäära 25 baaspunkti võrra. Saksamaa liidupanga nõukogu liikme E. Welteke kommentaar selle kohta, et USA intressimäärad võivad tõsta ka Saksamaal pikaajalisi intressimäärasid, mõjus soodsalt ka Saksa margale. Eile õhtul maksis dollar 13,48 krooni.

Soome mark ja Rootsi kroon jäid eile enam-vähem samale ehk vastavalt 2,68 ja 1,77 krooni tasemele.

Börsid olid eile ilmses segaduses ja selget trendi ei olnud. Dow Jonesi tööstuskeskmine jätkas langustendentsi. Esimeste kauplemistundidega langes Dow alla 6800 punkti. Teiste suuremate väärtpaberibörside hulgas oli nii tõusjaid kui ka langejaid.

Helsingi börsi HEX-indeks langes 0,67% võrra 2819,22 punktini. Hansapanga aktsia tõusis Helsingis 89,00 margani (238,52 kroonini). Kaubeldi 14 485 aktsiaga. Ühispanga aktsia tõusis 50 penni võrra 17,70 margani (47,44 kr), omanikku vahetas 19 164 aktsiat.

Leedu väärtpaberibörs tegi eile läbi kerge tõusu. LITIN-A indeks tõusis 0,42% võrra 2628,10 punktini. Alates 7. aprillist alustab Leedu rahvuslik börs kauplemist ametlikku nimekirja kuuluvate aktsiatega. Praegu kuuluvad väärtpaberid kahte nimekirja põhinimekiri (LITIN-A) ja lisanimekiri (LITIN-B). Ametliku nimekirja kehtestamisega loodab Leedu börs suurendada börsil kaubeldavate väärtpaberite likviidsust.

Hetkel kuum