• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa kaotab kontrolli Ida-Euroopa energiaturu üle

  Läinud nädalavahetusel teatas Bulgaaria, et hakkab otsima Venemaast odavamaid gaasitarnijaid. Märtsis lõpetas T?ehhi Vabariik Venemaa 50aastase gaasitarnete monopoli ja sõlmis Norra gaasi ostmise lepingu.
  Poola peaminister Wlodzimierz Cimoszewicz sõitis visiidile Rootsi, et propageerida Läänemere gaasijuhtmevõrgu ideed. Poola sõlmis mullu Vene Gazpromiga 25aastase gaasitarnete leppe, kuid ta jätkab alternatiivsete energiaallikate otsimist.
  Seevastu ostavad aga SRÜ ja Balti riigid Venemaalt gaasi senisest rohkem, kinnitas teisipäeval Gazpromi juhatuse liige Vassili Fadejev. Tema sõnul ostavad Balti riigid sellel aastal Venemaalt sisse 5 miljardit kuupmeetrit gaasi. Ülemöödunud aastal oli vastav näitaja 4,4 miljardit kuupmeetrit. DPA-PRIME-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Morgan Stanley strateeg: tulekul korrektsioon või karuturg
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.