• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lätis uus valitsuskriis

  Viimati ehk esmaspäeval soovitas Andris ?kele tagasi astuda transpordiminister Vilis Kri?topansil, kes tema sõnul on küll hea minister, kuid kes erafirmade juhatustes tegutsedes on eiranud korruptsiooniseadust. Varem on sama süüdistuse alusel juba tagasi astunud põllumajandusminister Roberts Dilba, tervishoiuminister Juris Vinkelis ja kultuuriminister Rihards Piks. Lisaks on Talsi tragöödia pärast, mis nõudis kaheksa lapse elu, tagasi astunud siseminister Dainis Turlais.
  Eile informeeris peaminister ?kele oma otsusest valitsuses esindatud parlamendifraktsioonide koostöönõukogu ja esitas valitsuse korrastamise plaani. Ta soovitas erakondadel nimetada 4. augustiks oma kandidaadid vakantsetele ministrikohtadele ning kutsuda 6. augustil kokku erakorralise parlamendiistungjärgu, kus kandidaadid pandaks hääletusele.
  Valitsuse korrastamise plaan näeb ühtlasi ette, et välisministeeriumil tuleb kümne päeva jooksul esitada konkreetne tegevuskava, kuidas elavdada kõnesoleva ministeeriumi ja diplomaatide tööd nii, et Läti suudaks detsembris samuti pääseda Euroopa Liidu tippkohtumisel määratavate ELi laienemise esimese laine riikide hulka, kust Euroopa komisjon Läti esialgu välja jättis.
  Läti koalitsioonivalitsusse kuuluvate erakondade esindajad kinnitasid eile, et nad on valmis peaministri esitatud valitsuse korrastamise plaani arutama. Nii Läti Tee, Isamaale ja Vabadusele kui ka demokraatliku partei Peremees (Saimnieks) esindajad ütlesid, et peaministri plaan arutatakse erakondade foorumitel läbi.
  Isamaale ja Vabadusele juht Janis Straume väitis, et isiklikult on ta plaani vastu, kuid ootab ära oma erakonna otsuse. BNSi usutluses arvas ta, et tuleks moodustada poliitiliselt vastutava peaministriga valitsus.
  Läti Tee esimees Valdis Birkavs leidis, et «eksperiment» poliitiliselt sõltumatu peaministriga, kes kasutab ära erakondadevahelisi vastuolusid, on ajanud riigi ja valitsuse ummikusse. BNS-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Madara käive paisus viiendiku, kasum kasvas ja kasvueemärgid püsivad
Läti kosmeetikatootja MADARA Cosmetics kasvatas eelmisel aastal käivet 20 protsenti ning puhaskasum kasvas aastaga 6,5 protsenti.
Läti kosmeetikatootja MADARA Cosmetics kasvatas eelmisel aastal käivet 20 protsenti ning puhaskasum kasvas aastaga 6,5 protsenti.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Esimeses kvartalis kasvasid palgad üle 8 protsendi
Statistikaameti andmetel oli keskmine brutokuupalk selle aasta esimeses kvartalis 1593 eurot ehk 8,1% suurem kui eelmisel aastal samal ajal.
Statistikaameti andmetel oli keskmine brutokuupalk selle aasta esimeses kvartalis 1593 eurot ehk 8,1% suurem kui eelmisel aastal samal ajal.
Hepsori juht: ostjad on hinnatõusu vastu võtnud
Hepsori juhi Henri Laksi sõnul on olukord selline, et üks silm nutab, nähes, mis maailmas toimub. Teine silm aga naerab selles mõttes, et juba töös olevad arendusprojektid on heas seisus.
Hepsori juhi Henri Laksi sõnul on olukord selline, et üks silm nutab, nähes, mis maailmas toimub. Teine silm aga naerab selles mõttes, et juba töös olevad arendusprojektid on heas seisus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.