• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lätis uus valitsuskriis

  Viimati ehk esmaspäeval soovitas Andris ?kele tagasi astuda transpordiminister Vilis Kri?topansil, kes tema sõnul on küll hea minister, kuid kes erafirmade juhatustes tegutsedes on eiranud korruptsiooniseadust. Varem on sama süüdistuse alusel juba tagasi astunud põllumajandusminister Roberts Dilba, tervishoiuminister Juris Vinkelis ja kultuuriminister Rihards Piks. Lisaks on Talsi tragöödia pärast, mis nõudis kaheksa lapse elu, tagasi astunud siseminister Dainis Turlais.
  Eile informeeris peaminister ?kele oma otsusest valitsuses esindatud parlamendifraktsioonide koostöönõukogu ja esitas valitsuse korrastamise plaani. Ta soovitas erakondadel nimetada 4. augustiks oma kandidaadid vakantsetele ministrikohtadele ning kutsuda 6. augustil kokku erakorralise parlamendiistungjärgu, kus kandidaadid pandaks hääletusele.
  Valitsuse korrastamise plaan näeb ühtlasi ette, et välisministeeriumil tuleb kümne päeva jooksul esitada konkreetne tegevuskava, kuidas elavdada kõnesoleva ministeeriumi ja diplomaatide tööd nii, et Läti suudaks detsembris samuti pääseda Euroopa Liidu tippkohtumisel määratavate ELi laienemise esimese laine riikide hulka, kust Euroopa komisjon Läti esialgu välja jättis.
  Läti koalitsioonivalitsusse kuuluvate erakondade esindajad kinnitasid eile, et nad on valmis peaministri esitatud valitsuse korrastamise plaani arutama. Nii Läti Tee, Isamaale ja Vabadusele kui ka demokraatliku partei Peremees (Saimnieks) esindajad ütlesid, et peaministri plaan arutatakse erakondade foorumitel läbi.
  Isamaale ja Vabadusele juht Janis Straume väitis, et isiklikult on ta plaani vastu, kuid ootab ära oma erakonna otsuse. BNSi usutluses arvas ta, et tuleks moodustada poliitiliselt vastutava peaministriga valitsus.
  Läti Tee esimees Valdis Birkavs leidis, et «eksperiment» poliitiliselt sõltumatu peaministriga, kes kasutab ära erakondadevahelisi vastuolusid, on ajanud riigi ja valitsuse ummikusse. BNS-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Morgan Stanley strateeg: tulekul korrektsioon või karuturg
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.