11. september 1997 kell 22:00

Mart siimann kahe tule vahel

Viimastel kuudel valitsuses vahelduva eduga päevakorrale tõusnud riigimetsas ülestöötatud metsamaterjali müügi korra eelnõu on seadnud meie pehme peaministri Mart Siimanni kahe tule vahele. Ühelt poolt nõuab metsatööstuse liit koos kaubandus- ja tööstuskojaga, et valitsus jätaks nimetatud korra kehtestamata, sest see suurendab oluliselt riigi mõjuvõimu metsamajanduses. Ettevõtjatele oponeerib aga keskkonnaminister Villu Reiljan, kes püüab iga hinna eest metsamaterjali müügi korda valitsuses läbi suruda. Äripäeva andmetel lubas Reiljan kolmapäeval Siimannile, et kui valitsus seda korda vastu ei võta, siis laseb ta valitsuse põhja ja maaparteid hakkavad tegema koostööd hoopis keskerakonnaga. Siimann võiks Reiljani keevalisusesse suhtuda rahulikult. Tegelikult ei hakka maaparteid praegust valitsust kunagi põhja laskma, sest koos Siimanni valitsusega kaoks mõneks ajaks päevakorralt ka kaitsetollide kehtestamine.

Hetkel kuum