22. september 1997 kell 22:00

Valitsus jõustab riigimetsa müümise korra

Eelmisel teisipäeval valitsuses arutusel olnud metsa müügi korra suhtes oli kooskõlastusringil märkusi, aga üldiselt leidsime, et tulemus on positiivne, ütles justiitsministeeriumi eraõiguse osakonna spetsialist Rainis Nagel.

Probleem tekkis Nageli sõnul selle üle, millal sõlmitakse enampakkumise korral metsa ostu-müügileping. Eelnõu kohaselt sõlmitakse ostjaga müügileping pärast kolmandat haamrilööki oksjonil. «Tegelikult on sellega ostu-müügileping juba sõlmitud,» väitis Nagel.

Nageli sõnul on sama lugu ka kirjaliku enampakkumise puhul. Valitud parima pakkujaga on leping sõlmitud tingimustel, mida ta ise esitas, selgitas Nagel.

Märkusi oli justiitsministeeriumil ka metsa müügi eelnõu selle punkti kohta, mille järgi keskkonnaminister vastutab, et vähemalt kolm viiendikku ülestöötatud metsamaterjalist müüakse oksjoni korras.

Seni on Nageli väitel selguseta, kuidas lahendatakse metsa müügi korra järgi protestid. «Küsimus on selles, kas metsaameti otsus on lõplik,» ütles Nagel. «Kui see nii ei ole, siis kellele edasi kaevata.»

Õiguskantsleri kantseleist öeldi eile, et enne valitsuse istungit riigimetsa müüki puudutava määruse kooskõlastamise kohta kommentaare ei anta.

Keskkonnaministeeriumis valminud metsa müügi korra vastu olid nii Eesti kaubandus- ja tööstuskoda kui metsatööstuse liit, kelle väitel võimaldab esitatud määrus taasluua riikliku metsatööstuse ja suurendab korruptsiooniohtu metsa müügi alal.

Hetkel kuum