• OMX Baltic−0,28%302,01
  • OMX Riga−0,26%867,67
  • OMX Tallinn−0,02%1 986,3
  • OMX Vilnius0,58%1 204,55
  • S&P 5003,26%5 844,19
  • DOW 302,81%42 410,1
  • Nasdaq 4,35%18 708,34
  • FTSE 1000,1%8 613,82
  • Nikkei 2251,43%38 183,26
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,9
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%89,3
  • OMX Baltic−0,28%302,01
  • OMX Riga−0,26%867,67
  • OMX Tallinn−0,02%1 986,3
  • OMX Vilnius0,58%1 204,55
  • S&P 5003,26%5 844,19
  • DOW 302,81%42 410,1
  • Nasdaq 4,35%18 708,34
  • FTSE 1000,1%8 613,82
  • Nikkei 2251,43%38 183,26
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,9
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%89,3
  • 26.09.97, 01:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Kokteilid kooliaasta alguseks

- Kooliaasta algus toob kaasa nädalavahetused, mil kodus on tavalisest rohkem koolijütse, poegade-tütarde klassikaaslasi. Selleks puhuks tasuks valmistada lastekokteile.
Need on tavalisest põnevama välimusega, meelitades kokteili jooma ka siis, kui sellele on lisatud mahlu, mida lapsed muidu ei armasta.
Kokteili valmistamiseks piisab lennukast fantaasiast, sest elektrimikseris õnnestub segada mahladest erimaitselisi ahvatlevaid jooke, lisades neile kaunistuseks vahukoort, kohvipuru, jäätist, siirupit. Meeles tuleb pidada, et kokteilid segatakse külmadest komponentidest.
- Lihtne lastekokteil
San Francisco School
apelsinimahl 16 cl
maasika- või vaarikasiirup 2 cl
vahukoor
Tavalisest mahlaklaasist pool täidetakse mahlaga, millele soovi korral lisatakse jääd. Seejärel lisatakse siirup, mis tänu raskusele vajub põhja. Vahukoore valamine ei tohiks valmistada probleemi, kui järgida täpselt juhendit: vahukoort lusikale valades hoitakse see vastu klaasi serva, nii tuleb jook kihiline. Kaunistuseks sobib apelsiniviil.
- Suhkrukaunistus
Efektse kaunistusena mõjub suhkruääris, mis valmistatakse enne kokteili. See ei mõjuta joogi maitset. Ääre saamiseks tuleb hõõruda klaasi serva sidruniviiluga ning seejärel kasta klaas kohe tuhk- või peensuhkrusse. Ääre saab kirjuks, kui kastate klaasi ääre enne suhkrusse asetamist värvilisse siirupisse. Nüüd jääb vaid kallata klaasi mahl, veidi siirupit klaasi põhja ja ergas jook ongi valmis.

Seotud lood

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele