• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Langustrend ei taha lõppeda

  Eile langustrend Tallinna börsil süvenes ja seda vaatamata mitmete analüütikute arvamusele, et langus turul peaks kohe-kohe lõppema. Tundub, et kahe järjestikuse kukkumise mõju investoritele oli siiski sügavam kui esialgu paistis. ÄP indeks langes eile, üleeilsega võrreldes palju elavamas, kuid siiski vaikses kauplemises 2,26% ja lõpetas päeva 1028,49 punkti tasemel.
  Langustrendi suutsid eile murda vaid neli aktsiat, teiste seas ka Hoiupanga aktsia. Hoiupank teatas pool tundi enne börsi sulgemist oma oktoobrikuu majandustulemused. Teade rekordilisest, 31,2 mln kroonisest kuukasumist kergitas aktsia hinna viimase poole kauplemistunniga187--188 kroonilt 191--192 kroonile. Sulgemishinnaks jäi koguni 193,75 krooni, mis on 1,44% rohkem kui esmaspäeval.
  Suurima löögi alla sattus eile tööstussektor. ÄP tööstussektori indeks tegi päevaga 4,56protsendise languse, 81,66 punktile. Suurimad langejad olid Kalev 16,67 protsendiga ja ESS 15,2 protsendiga. Kauplemine oli mõlema aktsiaga tagasihoidlik. Kaleviga registreeriti 5 tehingut käibega 0,39 mln kr ja ESSiga üks tehing mahuga 106 000 kr.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.