• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maailma turgudel põhi käes?

  Järgides suunamuutust Tallinna börsil, pööras ka Riia börs taas tõusule. Ehkki põhinimekirjas jagunesid tõusjad-langejad täpselt pooleks, vedas Unibanka 2,1% tõus indeksid üles. Ostjate seas oli nii kodu- kui välisinvestoreid. Ehkki maaklerid nägid selles turu stabiliseerumise märke ning aktsiate hindade madalat taset tuleb fundamentaalnäitajate alusel pidada põhjendamatuks, võib hindade taastumise tee osutuda üsna konarlikuks.
  Erinevalt põhjanaabritest jätkus Leedu börsil kolmapäeval langus ning põhinimekirja Litin-indeks langes esimest korda pärast 30. juulit allapoole 1000 punkti piiri. Siiski erines turu meeleolu senisest ning A-nimekiri isegi tõusis murdosaliselt. Maaklerite sõnul on börsipaanika läbi ning põhi käes või vähemalt väga lähedal.
  Aktsiahindade kiire langus Venemaa aktsiaturul eile jätkus. 21 enamkaubeldava aktsia hindade põhjal arvutatav RTS-indeks langes päevaga 9,25% ja lõpetas börsi sulgemisel 350,01 punkti tasemel. Nii madalal oli RTS-indeks viimatati käesoleva aasta maikuu lõpus. Maaklerid ütlesid eilseid sündmusi kommenteerides, et turul valitses täielik paanika. Uuest languslainest maailmaturgudel ärahirmutatud välisinvestorid asusid aktiivselt positsioone likvideerima ja nendega ühinesid seekord ka kohalikud investorid. Maaklerid loodavad siiski, et börs on nüüd põhjas ja trend hakkab muutuma.
  USA turud lõpetasid teisipäevase vaikse kauplemissessiooni murdosalise tõusuga. Dow, mis suurema osa päevast liikus sügavas miinuses, jõudes nappi plussi minuteid enne kauplemise lõppu. Kauplemist hoidis tagasi pühade puhul suletud võlakirjaturg, samuti eelseisev Fedi koosolek. Suurimat muret aga tekitas investorites Brasiilia turg, mis Kagu-Aasia järel on haaratud sügavast langusest, mõjudes rängalt paljudele USA firmadele. Mõningane pingete langus Iraagis ja suhteline rahu maailma turgudel mõjusid siiski lõpptulemusele positiivselt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.