• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maailma turgudel põhi käes?

  Järgides suunamuutust Tallinna börsil, pööras ka Riia börs taas tõusule. Ehkki põhinimekirjas jagunesid tõusjad-langejad täpselt pooleks, vedas Unibanka 2,1% tõus indeksid üles. Ostjate seas oli nii kodu- kui välisinvestoreid. Ehkki maaklerid nägid selles turu stabiliseerumise märke ning aktsiate hindade madalat taset tuleb fundamentaalnäitajate alusel pidada põhjendamatuks, võib hindade taastumise tee osutuda üsna konarlikuks.
  Erinevalt põhjanaabritest jätkus Leedu börsil kolmapäeval langus ning põhinimekirja Litin-indeks langes esimest korda pärast 30. juulit allapoole 1000 punkti piiri. Siiski erines turu meeleolu senisest ning A-nimekiri isegi tõusis murdosaliselt. Maaklerite sõnul on börsipaanika läbi ning põhi käes või vähemalt väga lähedal.
  Aktsiahindade kiire langus Venemaa aktsiaturul eile jätkus. 21 enamkaubeldava aktsia hindade põhjal arvutatav RTS-indeks langes päevaga 9,25% ja lõpetas börsi sulgemisel 350,01 punkti tasemel. Nii madalal oli RTS-indeks viimatati käesoleva aasta maikuu lõpus. Maaklerid ütlesid eilseid sündmusi kommenteerides, et turul valitses täielik paanika. Uuest languslainest maailmaturgudel ärahirmutatud välisinvestorid asusid aktiivselt positsioone likvideerima ja nendega ühinesid seekord ka kohalikud investorid. Maaklerid loodavad siiski, et börs on nüüd põhjas ja trend hakkab muutuma.
  USA turud lõpetasid teisipäevase vaikse kauplemissessiooni murdosalise tõusuga. Dow, mis suurema osa päevast liikus sügavas miinuses, jõudes nappi plussi minuteid enne kauplemise lõppu. Kauplemist hoidis tagasi pühade puhul suletud võlakirjaturg, samuti eelseisev Fedi koosolek. Suurimat muret aga tekitas investorites Brasiilia turg, mis Kagu-Aasia järel on haaratud sügavast langusest, mõjudes rängalt paljudele USA firmadele. Mõningane pingete langus Iraagis ja suhteline rahu maailma turgudel mõjusid siiski lõpptulemusele positiivselt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
USA lihtsustab reisimistingimusi
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kokutajast Eesti parimaks koomikuks ehk kuidas nali andis Ari Matti Mustonenile elutahte
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.