• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Narva tehase aktsiamüük võib läbi kukkuda

  Erastamisagentuuri erastamisüksuse direktor Avo Annus ütles, et raudbetoondetailide tehase Narva Bark 32 protsendi aktsiate ostjateks saavad tõenäoliselt ettevõtte enda töötajad ja kohalikud elanikud. «Narva Bark on ehituskonstruktsioone tootev väiketehas, mis ei saagi olla väga atraktiivne,» lausus Annus. «See on rohkem kohaliku suunitlusega üritus.»
  Ettevõtte peadirektor Viktor Istratov kinnitas, et tehase aktsiad pole atraktiivsed ja ettevõte suudab praegu vaevu vee peal püsida. Tema sõnul oli tehase käive eelmisel aastal 14 miljonit krooni ja kahjum umbes miljon krooni.
  Narva Bark toodab raudbetoondetaile ja metallist konstruktsioone, ettevõtte käsutuses on umbes 30 hektarit maad. Toodang läheb peamiselt Eestisse ja Venemaale. Tehases töötab 150 inimest.
  Viktor Istratov ütles, et temale jääb arusaamatuks, miks ettevõtte riigile kuuluvad aktsiad avalikku müüki pandi. Tema sõnul oleks olnud parem, kui 32 protsenti Narva Barki aktsiatest oleks müüdud soodsalt tehase praegusele suuraktsionärile või otsitud mõnis rikas investor, kes oleks soovinud ettevõtet arendada. ASi Narva Bark enamusaktsiad kuuluvad praegu ettevõtte töötajatest moodustatud aktsiaseltsile Raudbetoonitehas.
  Erastamisagentuur tegi agentuuri nõukogule ettepaneku müüa Narva tööstusettevõtte vähemusaktsiad oksjoni teel, kuid agentuuri nõukogu seda otsust ei toetanud, selgitas Avo Annus.
  1994. aasta oktoobris pani riik RASi Bark enamusaktsiaid müües müügilepingusse punkti, mille kohaselt võõrandatakse ettevõtte vähemusaktsiad avaliku müügi teel erastamisväärtpaberite eest. «Neil aastatel oli erastamisagentuuris põhimõte, et enamusaktsiad müüakse kas eelläbirääkimistega pakkumise teel või oksjonil ning vähemusaktsiad avaliku müügi kaudu,» ütles Annus.
  RASi Bark 68 protsenti aktsiaid ostis kolm aastat tagasi ettevõtte oma töötajate firma AS Estkon, mis kannab praegu nime AS Raudbetoonitehas. Enamusaktsiate müügihind oli neli miljonit krooni, mis tuleb tasuda järelmaksuga kümne aasta jooksul. Ostja kohustus üle võtma võlgu 2,5 miljoni krooni eest ja tegema investeeringuid kolme miljoni krooni ulatuses. Avo Annus ütles, et erastamisagentuuri ees ostjal praegu võlgu pole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vadim Orlov: Narva arengu võtmeküsimus on, kuidas tõsta keskmist palgataset
Narva vajab uusi ettevõtteid, mille ärimudel ei põhine odaval tööjõul, kirjutab Narva tööstuspargi juht ja linnavolikogu kandidaat valimisliidust "Katri Raigi nimekiri" Vadim Orlov vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Narva vajab uusi ettevõtteid, mille ärimudel ei põhine odaval tööjõul, kirjutab Narva tööstuspargi juht ja linnavolikogu kandidaat valimisliidust "Katri Raigi nimekiri" Vadim Orlov vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kas DelfinGroupi IPO hind on õigustatud? Müür: lätlased on ahneks läinud
Läti finantsteenuste ettevõte DelfinGroupi IPO ehk aktsiate esmane pakkumine on investorite sõnul praegust hinnataset vaadates küllaltki kallis, mille tõttu emissioonil osalema ei rutata. Samas võib IPO aidata ettevõttel oma finantsolukorda parandada ning dividend tundub atraktiivne.
Läti finantsteenuste ettevõte DelfinGroupi IPO ehk aktsiate esmane pakkumine on investorite sõnul praegust hinnataset vaadates küllaltki kallis, mille tõttu emissioonil osalema ei rutata. Samas võib IPO aidata ettevõttel oma finantsolukorda parandada ning dividend tundub atraktiivne.
Ärikinnisvarasektorisse sisenenud Everaus Kinnisvara avas Eesti suurima kontaktivaba minilaokompleksi
Seni põhiliselt elamukinnisvara arendamisega tegelenud Everaus Kinnisvara siseneb jõudsalt ärikinnisvarasektorisse ja avas Tallinna külje all Peetris Eesti suurima kontaktivaba minilaokompleksi.
Seni põhiliselt elamukinnisvara arendamisega tegelenud Everaus Kinnisvara siseneb jõudsalt ärikinnisvarasektorisse ja avas Tallinna külje all Peetris Eesti suurima kontaktivaba minilaokompleksi.
Tootmist duubeldava Sunly juht: see ei ole veel kõik
Lähiaastail kasvatab taastuvenergiaettevõtte Sunly oma mahte tänaselt 131 megavatilt kaks korda. Ettevõtte juht Priit Lepasepp rääkis intervjuus Äripäeva Raadiole, et see pole veel kõik ja ettevõte plaanib seatud kasve ületada.
Lähiaastail kasvatab taastuvenergiaettevõtte Sunly oma mahte tänaselt 131 megavatilt kaks korda. Ettevõtte juht Priit Lepasepp rääkis intervjuus Äripäeva Raadiole, et see pole veel kõik ja ettevõte plaanib seatud kasve ületada.