• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Novembrikuine börsikrahh paiskas automüüjad tagasi kevadesse

  Novembrikuine börsikrahh tuli rekordlaineil kiikunud automüüjatele külma du?ina. Uute sõiduautode müük kukkus eelmise kuuga võrreldes 27% võrra -- tavalise 1100--1300 sõiduauto asemel piirduti napi 900 autoga. Vähem on tänavu sõiduautosid müüdud vaid jaanuaris, veebruaris ja märtsis.
  Selle kuu tagasiminek oli siiski veel suhteliselt tagasihoidlik, sest autod said kätte paljud kliendid, kes tellimuse esitanud enne «musta novembrit». Liisingutingimuste karmistumine vähendab kindlasti ka järgmistesse kuudesse tulevaid tellimusi.
  Kui varasematel aastatel on automüüjaid aasta lõpus «päästnud» riigiasutused, kes enne aastavahetust on üle jäämza kippuva raha autode alla pannud, siis tänavu pole seda ilmselt oodata. «Lööge Riigi Teataja lahti ja vaadake, kui palju riigihankekonkursse detsembrisse langeb,» soovitab Tarmo Noot Hyundai Baltist.
  Siiski pole automüüjatel põhjust paanikaks, sest kõik müügiprognoosid on ammu täis. Mitmed automüüjad leiavad, et hullemad ajad on juba möödas, turg näib taas elavnevat.
  Ehkki Leedu automüüjad on sealses pressis teinud juba avaldusi teemal «nüüd me läheme Eestisse ja võtame sealse turu üle», pole seda oodata ja Eesti firmad jäävad leedulaste meelehärmiks tegutsema mitte ainult Eestis vaid ka Leedus.
  Toyota 133
  Honda 117
  Volkswagen 80
  Mazda 59
  Ford 57
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Pangaaktsiad ei suutnud Balti börsiindeksit tõusule viia
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.